Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek Philips: deze e-health-inzichten leverde de pandemie jonge artsen op

Avatar
Hester Hinloopen
Meer toewijding aan het werk, betere samenwerking met artsen van andere specialismen, en het inzicht dat nog te weinig gebruik wordt gemaakt van zorgtechnologie, dat interoperabiliteit nog steeds een obstakel is, en dat digitale technologie cruciaal is voor de zorg de komende jaren. Deze inzichten bracht het onderzoek van Philips onder 500 jonge artsen aan het licht.
e-health, technologie
Foto: Phongphan 59922/stock.adobe.com
RAPPORT

Van 19 juni tot 30

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Future Health Index Insights: COVID-19 and younger healthcare professionals
Sector:
Overig
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
Philips
Auteur:
Philips
Aantal pagina’s :
23
Verschijningsdatum:
21 september 2020
Samenvatting:

Het onderzoek ‘Future Health Index Insights: COVID-19 and Younger Healthcare Professionals’ is een aanvulling op het grote Future Health Index 2020-rapport. De uitkomsten van dit onderzoek laten zien hoe Covid-19 de opvattingen en ervaringen van jonge artsen heeft beïnvloed, en wat zij denken dat zou moeten veranderen in de gezondheidszorg als gevolg van de pandemie.

500 jonge dokters, afkomstig uit China, Frankrijk, Duitsland, Singapore en de Verenigde Staten, hebben meegedaan aan de survey. De bevindingen tonen aan dat corona impact heeft op de werktevredenheid en op het gebruik van technologie tijdens hun werkzaamheden. In het algemeen hebben de onderzoekers vijf belangrijke trends geïdentificeerd. ‘Healthcare leaders’ dienen hiermee rekening te houden als zij nadenken over het reorganiseren van de gezondheidszorg.

De vijf centrale trends:

(Philips, 2020, p.4)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.