Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Ophogen IC-capaciteit weinig zinvol’, zegt KPMG

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Het uitbreiden van IC-bedden is niet erg zinvol en kan zelfs averechts werken als er een pandemie woedt. Dat stelt partner David Ikkersheim van KPMG in een rapport over de lessen van anderhalf jaar coronacrisis. Verder pleit de auteur voor het houden van landelijke en Europese essentiële voorraden van medicatie en beschermingsmiddelen. Daarbij horen ook nieuwe manieren van inkoop en distributie.
Intensive care
Foto: Morsa Images/Getty Images/iStock
RAPPORT

Sturen op IC-capaciteit werkt niet

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


 • Toegang tot alle artikelen
 • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
 • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

3 REACTIES

 1. Ik stel voor om een extra eigen risico van € 1000 in te voeren voor mensen die zich vrijwillig niet hebben laten vaccineren en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis wegens covid. Want “Dat is medische apartheid!” is onzin omdat die mensen zich nu nog steeds gratis kunnen laten vaccineren.

   • Rokers betalen al enorm veel accijns. Meer dan ze aan extra zorgkosten maken, omdat ze gemiddeld 7 jaar eerder doodgaan en de zorgkosten exponentieel met de leeftijd oplopen (neem ook de WLZ-kosten mee: een jaar in een verpleeghuis kost € 80.000).

    En voor mensen die met alcohol op achter het stuur zitten bestaat al een controle- en strafsysteem, tot en met gevangenisstraf. Daar hoeven ze niet eens voor in het ziekenhuis te geraken.

    Dus 2 maal ‘nee’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.