Private investeerders stuwen fusies en overnames zorg

Het aantal fusies en overnames in de gezondheidszorg blijft toenemen. Met in totaal 96 fusies en overnames in 2018 tegen 90 een jaar eerder is opnieuw een record gevestigd, mede door een gestegen inbreng van private equity. Een en ander blijkt uit de jaarlijkse marktanalyse van Deloitte.
Illustratie: SaulHerrera/Getty Images/iStock
RAPPORT

Het totale aantal fusies en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Healthcare M&A onderzoek 2019
Sector:
Overig
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
Deloitte
Auteur:
Dagmar Enklaar en Matthijs van Thiel de Vries
Aantal pagina’s :
9
Verschijningsdatum:
15 maart 2019
Samenvatting:

Het aantal fusies en overnames in de zorg is in 2018 met 6 procent gestegen tot 96. In totaal was er met fusies en overnames in de zorg vorig jaar naar schatting 2,3 miljard euro gemoeid.

De groei in 2018 komt met name op het conto van de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Deze sector zag een toename van vier naar tien transacties. In de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt) steeg het aantal transacties van negen in 2017 naar dertien in het afgelopen jaar. Het aantal transacties in de toelevering en dienstverlening daalde: van 57 in 2017 tot 48 in 2018.

Het aantal investeringen met privaat geld in de zorg steeg vorig jaar met 30 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2018 was privaat geld goed voor 35 procent van alle transacties in de sector.

Het aantal buitenlandse deals daalde na een uitschieter in 2017 weer naar een normaal niveau van zeventien.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.