Medische technologie stimuleert autonomie patiënt

De ontwikkeling van medische technologie zal de komende jaren een boost geven aan de autonomie van patiënten. Dat signaleert adviesbureau Ecorys als een van de acht trends over de toekomst van de medische technologie in Nederland.
medische technologie
Foto: iStock
RAPPORT

Nieuwe (digitale) technologieën en medische

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
The future of the medical technology market - Adressing challenges and utilising opportunities
Sector:
Overig
Soort:
Trend
Afkomst:
Ecorys
Auteur:
Kimberley van den Bergen, Wija Oortwijn, Arthur ten Have, Kim Weistra, Cynthia Nieuwdorp, Tessa Huis in 't Veld, Lars Meindert, Emalie Hurkmans
Aantal pagina’s:
52
Verschijningsdatum:
21 september 2018
Samenvatting:

Ecorys heeft in een adviesrapport aan het ministerie van VWS een achttal trends geselecteerd die de ontwikkeling van de medische technologie in Nederland weergeven. Het gaat om digitale transformatie, robotisering, gepersonaliseerde zorg, zorg op afstand, preventie, predictie en vroegtijdige behandeling, value based healthcare (VHBC), patiënt owndership en regulering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.