Medische technologie stimuleert autonomie patiënt

De ontwikkeling van medische technologie zal de komende jaren een boost geven aan de autonomie van patiënten. Dat signaleert adviesbureau Ecorys als een van de acht trends over de toekomst van de medische technologie in Nederland.
medische technologie
Foto: iStock

Nieuwe (digitale) technologieën en medische informatie verschuiven de macht van traditionele spelers in de gezondheidszorg naar de patiënten. Dit stimuleert ownership en autonomie van patiënten en beïnvloedt het aanbod op de consumentenmarkt, zo schrijven de auteurs van het rapport The future of the medical technology market.

Advies over medische technologie

Het engelstalige rapport The future of the medical technology market is onderdeel van drie adviesstudies over de invloed van medische technologie op de Nederlandse gezondheidszorg die minister Bruno Bruins deze week aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. Voor deze toekomstschets heeft adviesbureau Ecorys in de periode juni tot

0
198

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Rapport naam:
The future of the medical technology market - Adressing challenges and utilising opportunities
Sector:
Overig
Soort:
Trend
Afkomst:
Ecorys
Auteur:
Kimberley van den Bergen, Wija Oortwijn, Arthur ten Have, Kim Weistra, Cynthia Nieuwdorp, Tessa Huis in 't Veld, Lars Meindert, Emalie Hurkmans
Aantal pagina’s:
52
Verschijningsdatum:
21 september 2018
Samenvatting:

Ecorys heeft in een adviesrapport aan het ministerie van VWS een achttal trends geselecteerd die de ontwikkeling van de medische technologie in Nederland weergeven. Het gaat om digitale transformatie, robotisering, gepersonaliseerde zorg, zorg op afstand, preventie, predictie en vroegtijdige behandeling, value based healthcare (VHBC), patiënt owndership en regulering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.