Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RIVM: ‘Ritduur ambulances toegenomen’

Avatar
Redacteur Zorgvisie
De gemiddelde ritduur van een ambulance is landelijk toegenomen. Zo is de A1-urgentie toegenomen met 26 seconden, de A2-urgentie met 18 seconden en de B-urgentie met 39 seconden. Dat blijkt uit het ‘Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg 2018’.
Foto: iStock
RAPPORT

De ritduur is gedefinieerd als

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg 2018
Sector:
Ziekenhuis
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
RIVM
Auteur:
RIVM
Aantal pagina’s :
54
Verschijningsdatum:
8 november 2018
Samenvatting:

De gemiddelde ritduur van een ambulance is landelijk toegenomen. Zo is de A1-urgentie toegenomen met 26 seconden, de A2-urgentie met 18 seconden en de B-urgentie met 39 seconden. Dat blijkt uit het ‘Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg 2018’. Ondanks de stijging van de gemiddelde ritduur neemt de stijging van benodigde ambulances wel af. Uit de resultaten blijkt dat er op werkdagen overdag 614 ambulances nodig zijn: dit zijn er vijf meer ten opzichte met de doorrekening over 2016. De stijging op landelijk niveau was minder groot dan in 2016. Toen waren er nog tien ambulances meer nodig ten opzichte van voorgaande jaar. De totale productie van de Nederlandse ambulancezorg is in 2017 vrijwel gelijk gebleven aan 2016. De productie naar urgentie is in 2017 wel sterk veranderd ten opzichte van 2016.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.