RIVM: ‘Ritduur ambulances toegenomen’

De gemiddelde ritduur van een ambulance is landelijk toegenomen. Zo is de A1-urgentie toegenomen met 26 seconden, de A2-urgentie met 18 seconden en de B-urgentie met 39 seconden. Dat blijkt uit het ‘Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg 2018’.
Foto: iStock
RAPPORT

De ritduur is gedefinieerd als

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg 2018
Sector:
Ziekenhuis
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
RIVM
Auteur:
RIVM
Aantal pagina’s :
54
Verschijningsdatum:
8 november 2018
Samenvatting:

De gemiddelde ritduur van een ambulance is landelijk toegenomen. Zo is de A1-urgentie toegenomen met 26 seconden, de A2-urgentie met 18 seconden en de B-urgentie met 39 seconden. Dat blijkt uit het ‘Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg 2018’. Ondanks de stijging van de gemiddelde ritduur neemt de stijging van benodigde ambulances wel af. Uit de resultaten blijkt dat er op werkdagen overdag 614 ambulances nodig zijn: dit zijn er vijf meer ten opzichte met de doorrekening over 2016. De stijging op landelijk niveau was minder groot dan in 2016. Toen waren er nog tien ambulances meer nodig ten opzichte van voorgaande jaar. De totale productie van de Nederlandse ambulancezorg is in 2017 vrijwel gelijk gebleven aan 2016. De productie naar urgentie is in 2017 wel sterk veranderd ten opzichte van 2016.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.