Veiligheid bij ernstige psychische problemen in het geding

Het zorg- en hulpverleningsstelsel is er niet op toegerust om de veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) en hun omgeving te borgen. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in het rapport Zorg voor veiligheid. Soms vergroot de manier waarop het stelsel is ingericht zelfs de veiligheidsrisico’s.
Foto: Andrey Popov/stock.adobe.com
RAPPORT

De OVV onderzocht zeven casussen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Zorg voor veiligheid
Sector:
GGZ
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
Onderzoeksraad voor Veiligheid
Auteur:
Onderzoeksraad voor Veiligheid
Aantal pagina’s :
141
Verschijningsdatum:
18 april 2019
Link naar rapport:
Zorg voor Veiligheid
Samenvatting:

De veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) en die van hun omgeving is onvoldoende geborgd in het huidige zorgsysteem. Mensen met een EPA zijn voor zorg en hulp afhankelijk van veel verschillende organisaties, die niet goed met elkaar samenwerken. Dit blijkt uit het rapport ‘Zorg voor veiligheid – Veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening en hun omgeving’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.