Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vooral gezonde hoogopgeleiden staan open voor digitale zorg

Jantine Albers
Eindredacteur / Nieuwscoördinator
Onbekend maakt onbemind, dat geldt ook voor zorg op afstand, die los staat van reguliere zorg. Uit een onderzoek dat marktonderzoeksbureau Markteffect deed in opdracht van Medicinfo blijkt dat toch bijna twee op de vijf respondenten open staat om zorg op afstand te gebruiken. Dat zijn vooral gezonde hoogopgeleiden.
Foto: Fotolia
RAPPORT

Bijna een kwart van de

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Consument kiest voor zorg op afstand
Sector:
Eerstelijn
Soort:
Trend
Afkomst:
Medicinfo
Aantal pagina’s :
16
Verschijningsdatum:
6 september 2019
Samenvatting:

Van de ruim duizend ondervraagden, zegt ongeveer 20 procent open te staan voor zorg op afstand. De belangrijkste redenen die hiervoor worden gegeven zijn de verkorting van reistijd en de laagdrempeligheid. Andere voordelen ziet men in de ruimere openingstijden en in de verlaging van de druk op de reguliere zorg. 

Respondenten die niet open staan voor zorg op afstand geven aan dat dit komt door het gebrek aan persoonlijk contact, angst voor miscommunicatie en het ontbreken van lichamelijk onderzoek. Mensen zijn vooral geïnteresseerd in zorg op afstand wanneer ze er al eens gebruik van hebben gemaakt. 

De onderzoekers onderscheidden vier doelgroepen die verschillen in interesse in digitale zorg. De groep die het meest open staan voor zorg op afstand zijn de gezonde actienemende twijfelaars. Zij zijn gezond, verwachten 24/7 service en willen zoveel mogelijk online regelen. Zorgbehoevende actienemers staan juist niet open voor zorg op afstand. Ze hebben een slechtere gezondheid en schakelen bij een klacht vaak en snel een zorgverlener in. Deze zorgbehoevenden gaan niet snel mee in nieuwe ontwikkelingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.