Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvastgoed: grote risico’s en belangrijke aanbevelingen

Avatar
Redacteur Zorgvisie
Het Adviescentrum voor Zorghuisvesting (AcvZ) heeft de brochure ‘Risicomanagement zorgvastgoed’ gepubliceerd. In de publicatie worden diverse aandachtspunten genoemd, die van groot belang zijn om de risico’s bij de voorbereiding van en tijdens de bouw zo goed mogelijk te managen. Tevens geeft de brochure inzicht in recente ontwikkelingen in de bouwmarkt.
Zorgvastgoed
Wanneer verkoop niet lukt, is transformatie van het zorgvastgoed een optie. Zo laat de Evangelisch Lutherse Diaconie het voormalige verpleeghuis Wittenberg in Amsterdam ombouwen tot een complex met 115 serviceappartementen voor short stay-verhuur. Beeld: Rappange & Partners
RAPPORT

Daarbij heeft het AcvZ inspiratie

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Risicomanagement Zorgvastgoed
Sector:
Ziekenhuis
Soort:
Advies
Afkomst:
Het Adviescentrum voor Zorghuisvesting (AcvZ)
Auteur:
Het Adviescentrum voor Zorghuisvesting (AcvZ)
Aantal pagina’s :
16
Verschijningsdatum:
1 oktober 2018
Samenvatting:

De overgang naar het nieuwe vastgoedsysteem in de zorg is minder chaotisch verlopen dan gevreesd. Instellingen en markt hebben de uitdagingen zonder veel ongelukken verwerkt, maar het kan altijd beter. Anno 2018 komen er nieuwe problemen in zicht. Zorginstellingen worden mede als gevolg van het overheidsbeleid steeds meer onzeker over hun toekomst en daarmee terughoudend met nieuwe investeringen. Maar factoren als zorginnovatie, technologische ontwikkeling, duurzaamheid en wachtlijstproblematiek vragen om een aanpassing en vernieuwing van het beschikbare vastgoed. In deze publicatie worden diverse aandachtspunten genoemd, die van groot belang zijn om de risico’s bij de voorbereiding van en tijdens de bouw zo goed mogelijk te managen. Tevens geeft de brochure inzicht in recente ontwikkelingen in de bouwmarkt. Daarbij heeft het AcvZ inspiratie gezocht in het ‘Raamwerk risicomanagement bouwprojecten zorginstellingen’ van het Waarborgfonds voor de Zorgsector uit 2008.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.