Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter draait fusie WWZ-Mariënstaete-Valent niet terug

Mark van Dorresteijn
De Ondernemingskamer oordeelde gisteren dat de fusie tot WWZ-Mariënstaete-Valent niet teruggedraaid hoeft te worden. Hoewel het voormalige bestuur van de fusieorganisatie volgens het hof fout zat wat betreft de juridische fusie, is een ontvlechting niet raadzaam.
Rechter draait fusie WWZ-Mariënstaete-Valent niet terug

De ondernemingsraad (OR) van WWZ-Mariënstaete-Valent wilde met een gang naar de rechter de fusie ongedaan maken. De rechter stelde de OR in het gelijk op het punt dat het voormalige bestuur op verkeerde gronden zijn gaan fuseren. Er was destijds onvoldoende inzicht in de financiële uitgangspunten en de financiële gevolgen van de beoogde fusie. Toch acht de rechter het beter als de organisatie als één bedrijf verder gaat.

Tijdperk van onduidelijkheid

In een persverklaring schrijft interim-bestuurder Rob Koppen blij te zijn met de uitspraak. “De uitspraak maakt een einde aan een tijdperk van onduidelijkheid voor de organisatie. Ik ben blij dat we nu met de OR dit hoofdstuk kunnen afsluiten. We gaan nu gezamenlijk onze zorg- en dienstverlening verder verbeteren en werken aan de financiële toekomst van WWZ-Mariënstaete-Valent.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Houtzagers ontslagen bij WWZ-Mariënstaete-Valent

OR zegt vertrouwen op in WWZ-Mariënstaete-Valent

Stichting WWZ-Mariënstaete-Valent in de problemen

Bestuur en OR Valent herstarten overleg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.