Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter verbiedt Zorgcirkel directeur te ontslaan

Zorgcirkel Waterland mag regiodirecteur Wietske Stokvis-Gaastra niet ontslaan. Dat heeft de rechter in Haarlem bepaald. De rechtszaak vormt de nasleep van een fusie.
Rechter verbiedt Zorgcirkel directeur te ontslaan

Stokvis was tot 1 juli 2007 bestuurder van Zorgspectrum Westerhout, dat op die datum fuseerde met Zorgcirkel Waterland. Ze is binnen de nieuwe organisatie regiodirecteur. Het bestuur van Zorgcirkel Waterland wilde haar ontslaan en toog naar de rechter. Die heeft het verzoek om Stokvis’ contract te ontbinden echter afgewezen in een uitspraak waartegen geen beroep mogelijk is. “Zij blijft gewoon in dienst. Het is redelijk bijzonder dat een ontbindingsverzoek wordt afgewezen”, zegt haar advocaat Jan Koekkoek. Hij wil verder geen commentaar geven. “De werkgever wil dat alle contacten met de pers via hem lopen en mijn cliënte houdt zich daaraan.”

Teleurstellende zaak

Regiodirecteur Sjaak van der Linden van Zorgcirkel Waterland heeft de motivering van de uitspraak nog niet gezien en houdt zijn toelichting dan ook summier. “Het is voor ons best teleurstellend, omdat we het idee hadden dat de zaak zorgvuldig was voorbereid. Een hoger beroep is niet mogelijk, wat wel zou kunnen is een nieuwe zaak beginnen als er nieuwe inzichten zijn. Maar in hoeverre dat opportuun is, kan ik nu niet zeggen.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Fusiepartners Zorgcirkel staan voor de rechter

Zorgcirkel schort Spanjereizen op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.