Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter wijst Erbudak op werkgeversrol

Callcenter Intertel, een van de belbedrijven waarvan Slotervaart-bestuurster Aysel Erbudak directeur is, heeft zijn werkgeversverplichtingen verzaakt. Dat oordeelt de rechtbank in Den Bosch.

Inzet van de rechtszaak was een arbeidsconflict tussen Intertel en werkneemster Ineke de Waal. De Waal was tot begin 2006 directeur van de vanuit Eindhoven opererende telefonische doktersdienst Talk for you.

Faillissement

Na een faillissement werd dit bedrijf in februari overgenomen door Intertel, waarna De Waal in loondienst trad. Naar De Waals zeggen werd de loonbetaling met onmiddellijke ingang gestaakt na een conflict met Erbudak. De Waal zit sinds medio november ziek thuis.

Ziekmelding

Volgens Erbudak is De Waal de wacht aangezegd om het callcenter-personeel in bescherming te nemen. “Toen wij merkten dat De Waal als bedrijfsleider personeel in een garagebox aan het werk had gezet, zijn we daar tegen opgetreden. Om die reden heeft ze zich ziek gemeld en daar is een conflict uit voortgekomen.” Erbudak erkent als directeur formeel verantwoordelijk te zijn voor de gang van zaken, maar benadrukt dat haar directe betrokkenheid bij de bedrijfsvoering minimaal is geweest.

Intertel veroordeeld

Voor de rechtbank betoogde Intertel daarnaast dat er nimmer sprake is geweest van een arbeidsovereenkomst in juridische zin en derhalve ook niet van een verplichting tot doorbetaling bij ziekte. In de uitspraak van 24 april veegt de kantonrechter dit argument van tafel en veroordeelt Intertel tot betaling van gederfde inkomsten.

Beslagleggingsprocedure

De Waal is inmiddels een beslagleggingsprocedure gestart tegen Intertel, omdat het bedrijf geen gehoor geeft aan de uitspraak van de rechter. Volgens Erbudak heeft dit te maken met het feit dat De Waal nog schulden heeft uitstaan bij aan Intertel gelieerde bedrijven. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Erbudak moet werkstraf uitdienen

Slotervaart heeft nieuwe raad van bestuur

Slotervaart opent aanval op vakbond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.