Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak dreigt voor bewoners over maaltijdrel

Senioren in de Vondelflat in Groningen die ontevreden zijn over de maaltijden dreigen voor de rechter te worden gesleept. Dat zegt voorzitter Jaap Pronk (88) van de bewonersvereniging vandaag in het Dagblad van het Noorden.
RechterThinkstockPhotos400.jpg

In de serviceflat speelt al vier maanden een conflict tussen de directie en een groep van 21 bewoners. Deze zijn ontevreden over het eten dat hen wordt voorgeschoteld door Zinn, de vaste maaltijdverzorger van de Vondelflat. Daarom betrekken ze sinds februari maaltijden van de Harener cateraar De Jacobijn. De directie van de serviceflat is van mening dat de bewoners verplicht een maaltijd moeten afnemen van de vaste cateraar. Dat zou in hun huurcontract staan. Als te weinig mensen dat doen, kan het niet meer uit.

Zaak
Advocaat Jitse Doornbos die namens Bastide Advocaten en Fiscalisten de belangen behartigt van de directie wil bevestigen noch ontkennen dat hij een zaak aanspant tegen de 21 ontevreden huurders. ‘Daarover heb ik vandaag overleg over met de directie’, zegt Doornbos in het Dagblad van het Noorden.

Zelf beslissen
Volgens voorzitter Pronk mogen de huurders sinds 1 januari 2016 zelf beslissen van wie ze hun eten betrekken. Daarvoor had de Vondelflat een eigen keuken waar het eten werd bereid.

Dwangsom
De 21 ontevreden bewoners kregen begin april van Bastide Advocaten en Fiscalisten een dwangsom opgelegd van 500 euro per maaltijd. Pronk in de krant:  ‘Die moet inmiddels zijn opgelopen tot een enorm bedrag. Er is nog geen deurwaarder langs geweest om het te innen.’ Ondertussen heeft de landelijke huurdersvereniging de Woonbond bemiddeld in de maaltijdrel tussen directie en bewoners, maar dit staat los van de rechtsgang.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.