Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Reddingsplannen zorg kosten Rijk 73 miljoen

De overheid heeft het afgelopen decennium 73 miljoen euro geïnvesteerd in 34 noodlijdende zorginstellingen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die de Volkskrant zaterdag heeft gepubliceerd.
Reddingsplannen zorg kosten Rijk 73 miljoen

De krant stelt dat de zorginstellingen in de problemen kwamen door wanbeleid. De hoogste bedragen gingen naar psychiatrisch centrum Vijverdal in Maastricht, dat in 2005 9,6 miljoen euro kreeg en gehandicapteninstelling Zuidwester in Numansdorp, dat 9,5 miljoen euro ontving in 2008.

Kwaliteit

De NZa weigerde aanvankelijk de cijfers aan de Volkskrant te verstrekken omdat deze mogelijk twijfels kunnen oproepen over de kwaliteit van de betrokken instellingen. Door een gerechtelijke uitspraak moest de autoriteit de gegevens echter toch prijsgeven. Alle organisaties die staatssteun ontvingen, wisten een faillissement te voorkomen, aldus de krant. (ANP)

Lees ook:

NZa: prestatiebekostiging per 2011

Risicocompensatie is mogelijk staatssteun

1 REACTIE

  1. Staatssteun 73 miljoen voor falende zorginstellingen, een grote kop op de voorpagina van De Volkskrant van zaterdag 3 januari 2009. Wederom een groot probleem bloot gelegd, dankzij inventieve onderzoeksjournalistiek.
    Op 17 november 2008 publiceerde het CBS: Gezondheid en zorg in getallen 2008. Totale omzet van de gezondheidszorg in Nederland: 37.462.000.000 euro per jaar. De staatssteun van 73 miljoen is dus al gauw 0,19 % van de totale omzet. Die grote kop had dus wel een beetje in verhouding gekund, vindt u ook niet? Waren alle falende managers in Nederland maar zo bescheiden!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.