Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

RegioPlus: Overheid, geef zorgorganisaties voor drie jaar financiële zekerheid

Redacteur Skipr en Zorgvisie
De overheid moet zorgorganisaties voor de komende drie jaar financiële zekerheid geven zodat ze niet financieel geraakt worden door de coronapandemie, zegt Jelle Boonstra, directeur-bestuurder van RegioPlus. Het samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties krijgt signalen dat zorgorganisaties door de onzekerheid vrezen te moeten bezuinigen en RegioPlus is bezorgd over de gevolgen voor het personeel.
Jelle Boonstra 660

Boonstra vraagt het ministerie van Volksgezondheid

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    2 REACTIES

    1. Zorgorganisaties moeten erop aan kunnen dat zij financieel ondersteund worden door de Overheid c.q. zorgkantoren, zorgverzekeraars in deze corona tijd! Super belangrijk voor deze instellingen, voor de bewoners en voor de samenleving.
      Een negatieve ontwikkeling die zich steeds sterker manifesteert in Nederland zijn het de particulieren zorghuizen. Ondernemers die een ”winst” reuken en zien in de exploitatie van zorghuizen en het toezichtkader ‘zorg’ knijp een oogje dicht. Hoe bestaat het dat Overheid juist de aanjager is van twee soorten zorg. Zorg geleverd vanuit instellingen. Zorg geleverd vanuit het particulier initiatief met een hoge drempel dat zware zorg niet in hun profiel past en dat overlaten aan de zorginstellingen, waar nota bene een veel zwaarder toezicht regiem op van toepassing is. In particuliere huizen gaat veelal de Arbo mank. Met de inzet van zorgkwaliteit wordt een loopje mee genomen. Het zal zeker verschillend zijn in NL. Maar de geluiden over particuliere zorg instellingen overstijgt het gevoel van niet pluis! en het toezichtkader op de particuliere instellingszorg is een theoretisch een gedrocht! men kijk de andere kant op!

    2. Lees alle reacties
    3. Heel goed Jelle, ik herken me helemaal in jouw betoog. De wijze van financieren zorgt voor een vergaande verschraling van de zorg. Er is geen ruimte in de tarieven voor zaken die tot het domein van goed werkgeverschap behoren, maar waar de werkgever niet in staat wordt gesteld om dat goed werkgeverschap te materialiseren. En de huidige trend is nog steeds om in contracten het volume te verkleinen; de reactie daarop is het verkleinen van de verplichtingen die werkgevers hebben, zoals de contractomvang. Dus een belangrijke verantwoordelijkheid voor de financiers van de zorg en perspectief te bieden aan werkgevers en rust te bieden aan het veld.
      Belangrijke vraag is vervolgens of je dan niet eigenlijk het huidige stelsel van zorginkoop moet beëindigen?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.