Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Relaties artsen bezwijken onder werkdruk

Mark van Dorresteijn
Het liefdesleven van artsen gaat niet over rozen. Ongeveer 65 procent van de artsen meent dat relaties of gezinsleven in het gedrang komen door de lange opleiding of veeleisende baan. Dat blijkt uit een enquête van Mednet en Medmatch onder zevenhonderd artsen.
Relaties artsen bezwijken onder werkdruk

Eenderde van de medici ervaart spanningen in de relatie door factoren die met het werk samenhangen. Een op de acht relaties van artsen loopt er daadwerkelijk op stuk. Bijna eenvijfde van de artsen zou daarom graag een partner vinden in dezelfde beroepsgroep, in de hoop op begrip en herkenning.

Niveau en begrip

De nieuwe service Medmatch zou daarbij moeten helpen. “Het gaat om anonieme relatiebemiddeling speciaal gericht op artsen”, legt Suzanne Bisschop van Medmatch uit. “We merken dat artsen iemand zoeken van vergelijkbaar niveau en iemand die begrip heeft voor het werk dat zij doen. Ze zoeken dus wel contact, maar komen daar vaak niet aan toe door de hoge werkdruk. Los daarvan bieden we ook een online platform om in contact te komen met collega-medici voor bijvoorbeeld een congresafspraak of samenwerking.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Slechte relatie zorginstelling en mantelzorger

Hoge werkdruk en weinig waardering zijn problemen in de zorg

Hoge werkdruk voor jeugdartsen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.