Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Restitutiepolis wint aan populariteit

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgverzekeraar ONVZ ziet dit jaar een groei van zes procent.
Restitutiepolis wint aan populariteit
Foto: Stockxchng

ONVZ

ONVZ is de zorgverzekeraar met alleen restitutiepolissen. De verzekeraar zit de afgelopen jaren in de lift. Dit jaar nam het aantal verzekerden weer met zes procent toe, zo laat de verzekeraar weten. ‘De telefoon heeft hier de afgelopen maanden roodgloeiend gestaan.’ De eindstand is nu 460.000 verzekerden.

Vektis

Vandaag berichtte onderzoeksbureau Vektis dat er dit jaar definitief 1,1 miljoen mensen zijn geswitcht van verzekeraar. Dat komt neer op 6,8 procent van het totaal aantal verzekerden. Verder kan Vektis nog niet inhoudelijk reageren, in april komen nadere resultaten naar buiten. Vorig jaar lag het percentage overstappers op 6,5 procent.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.