Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Revalidatie voert eigen epd in

Het elektronisch patiëntendossier voor de revalidatiesector is een feit. Vandaag presenteert de sector het revalidatie epd in aanwezigheid van minister Ab Klink.

Wat in de overige sectoren van de gezondheidszorg nog niet is gelukt, kreeg de revalidatiesector wel voor elkaar. De hele sector werkt met één en hetzelfde elektronisch dossier. Directeur Jannie Riteco van branchevereniging Revalidatie Nederland is trots. “Berichten over epd-ontwikkelingen zijn veelal negatief. De revalidatiesector laat zien dat het wél mogelijk is om een goed en gebruiksvriendelijk epd te ontwikkelen en dus dat digitalisering werkt”.

Zelf ontwikkeld

Het revalidatie epd is ontwikkeld door drie revalidatiecentra: het Rotterdamse Rijndam revalidatiecentrum, Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en Heliomare in Wijk aan Zee. De behandelteams hebben nauw samengewerkt met de toekomstige gebruikers. Vanaf vandaag kunnen ook de andere 21 revalidatiecentra met de invoering van het revalidatie epd beginnen. Op termijn moet het epd alle papieren dossiers gaan vervangen. De branche verwacht dat de eerste revalidatie-instelling over een half jaar papiervrij kan zijn. Binnen twee jaar zouden alle revalidatiecentra volledig met het revalidatie epd moeten werken. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Revalidatie vraagt geld voor innovatie

Best Practice- In de benen

Haken en ogen aan het epd

Tweede Kamer stemt in met wet landelijk epd

LHV-epd pas in 2010 of later

“Landelijk epd in 2009 niet haalbaar”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.