Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rivierduinen-bestuurder George Witte overleden

Mark van Dorresteijn
George Witte, bestuursvoorzitter en geneesheer-directeur van Rivierduinen is op 13 mei onverwacht overleden. Hij is 61 jaar geworden. Witte werd in 2000 door Zorgvisie gekozen als Zorgmanager van het Jaar.
Rivierduinen-bestuurder George Witte overleden

George Witte was sinds 2001 verbonden aan de Stichting Rijngeest Groep, die in 2005 met de Robert Fleurystichting fuseerde in Rivierduinen. “Hij is een markant boegbeeld van Rivierduinen geweest, nationaal en internationaal. Zijn visie op een menselijke en moderne psychiatrie is het fundament geworden waarop wij onze instelling hebben kunnen bouwen”, schrijven zijn collega-bestuurders Marjolein ten Kroode en Erik Laarhoven op de site van Rivierduinen.

Zorgmanager van het jaar 2000

Witte werd in 2000 Zorgmanager van het jaar. Hij was toen bestuurder van GGZ Friesland. De jury noemde hem destijds een bemiddelaar en bruggenbouwer met een communicatieve manier van leidinggeven. Zijn collega’s bij Rivierduinen noemen hem “onbaatzuchtig en inspirerend, wars van vertoon, buitengewoon zorgzaam voor cliënten” en “een bijzonder en zeer gewaardeerd mens”. Er is een digitaal condoleanceregister opengesteld. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.