Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RIVM en NIVEL tekenen samenwerking

UTRECHT – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Nederlandse Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL tekenden afgelopen maandag een convenant voor een samenwerking van vijf jaar. Dat meldt het NIVEL op haar website nivel.nl.

RIVM en NIVEL streven met de samenwerking naar een verbetering van de informatievoorziening in de gezondheidszorg. Hierbij hebben het RIVM en het NIVEL een aantal aandachtgebieden benoemd: infectieziektes, gezondheidsonderzoek na rampen, consumentenfeedback en keuze-informatie, huisartsgegevens voor incidentie en prevalentieberekening, zorg voor chronisch zieken en kwaliteit van zorg en toegankelijkheid van zorg.

Nationale Studie naar ziekten en zorg in de eerst lijn

Daarnaast gaan beide partijen zich sterk maken voor een 3e Nationale Studie naar ziekten en zorg in de eerste lijn. Deze wordt afgestemd op de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2010 en 2014 van het RIVM. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

– over studies van het NIVEL

RIVM: Nederlandse zorg bovengemiddeld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.