Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

RIVM sleept huisarts Van der Linde voor rechter

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en zijn topman Roel Coutinho dagen huisarts Hans van der Linde voor de rechter, zo heeft het RIVM bekendgemaakt.
RIVM sleept huisarts Van der Linde voor rechter

Van der Linde beschuldigt het RIVM en Coutinho van belangenverstrengeling. Coutinho, bijvoorbeeld, zou vanwege zijn belangen in de farmaceutische industrie griepvaccins promoten. Van der Linde stelt dat het nut van de jaarlijkse griepprik nooit wetenschappelijk is bewezen. De huisarts ageert al jaren tegen de griepprik.

Ondermijning

Volgens Coutinho ondermijnt huisarts Van der Linde met zijn uitspraken het vertrouwen van de bevolking in het RIVM als organisatie die uitbraken en epidemieën moet bestrijden. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Roel Coutinho ontvangt NVZ Penning

Onderzoek naar farmaceutische industrie bij Mexicaanse griep

‘Jaarlijkse griepvaccin werkt slecht’

8 REACTIES

 1. Goede top advocaten die door de burger betaald worden en deel uit maken van dit schade systeem van deze corrupte graaiende beroepsgroep hebben hun eigen rechters die ook deel uit maken direct of indirect van deze machtige schadeveroorzakers die iedereen de mond snoeren maar nooit zal lukken want de burgers zijn deze schade gedragingen onacceptabel en zullen ook andere machtige middelen gaan gebruiken. De burger dient zich meer zorgen te maken dan ze nu doen want deze gehele beroepsgroep is onbetrouwbaar en dien anderen belangen.En hebben geen enkele morele gronden als het om geld gaat en ook niet als kinderen zijn die de schade ondervinden. ionze kinderen zijn niet veilig en we hebben onze kinderen te beschermen tegen iedereen die kinderen schade wil toebrengen. Onze overheid beschermd kinderen niet zoals we mogen verwachten als burger dat een overheid kinderen en ons beschermd tegen diegene die ons schade wil toebrengen. U dient als beroepsgroep goed nadenken dat jullie geen god zijn en net als ons ook bloeden!

 2. Lees alle reacties
 3. Hans van der Linde is een moedig en respectabele arts die steun verdient

  Het U.S. Vaccine Adverse Event Reporting systeem (VAERS) houdt statistieken bij van de bijwerkingen van vaccinatie. Er is ook een dodenlijst van mensen, die na vaccinatie plotseling zijn overleden, genaamd de SIDS. Sinds het begin van de registratie in 1990 zijn er vele doden gemeld, waarbij we moeten bedenken, dat niet alle sterfgevallen worden gemeld.

  In Amerika zijn:
  1172 kinderen beneden twee jaar overleden na vaccinatie.
  Minstens 4039 mensen zijn gestorven na vaccinatie.

  In vele gevallen lijkt er een hartstilstand op te treden. Er wordt een verband gelegd tussen een te laag zink gehalte in het bloed en een stijging van de neurotransmitter acethylcholine, die via het reduceren van het zinkafhankelijke afbraakenzym acethylcholinesterase een remmende werking heeft op het hart. Hierdoor kan de pompfunctie afnemen of zelfs tot hartstilstand leiden. Dit doet me denken aan het gegeven, dat een onderdeel van acethylcholine op muscarine lijkt en zonder het nicotine deel kan het tot hartstilstand leiden. De paddenstoel die muscarine bezit heet de vliegenzwam, deze werd gegeten door de Indianen, maar bij ondeskundig gebruik kon dat tot de dood door een hartstilstand leiden.

  De niet meer te betalen gezondheidszorg is niet veroorzaak door de vergrijzing maar door de industrie, die via de media, politiek en de verzekeraars, een groot deel van het besteedbaar vermogen van de mensen door kan sluizen naar de industrie. De huisarts mag niet genezen dat levert niets op. De industrie, de politiek en verzekeraars zijn de dokters van hun eigen systeem en dat moet gezond blijven.

  Op dit moment is, binnen de studie medicijnen, informatie over de oude wet van Hippocrates (het stimuleren van het zelfgenezend vermogen), niet aan de orde, integendeel. Het is ook niet zo prettig om deze werkelijkheid onder ogen te zien. Toch is het nodig, dat we ons bewust worden van het grote probleem dat we hebben, binnen de huidige geneesmethoden, om ‘daadwerkelijk’ te kunnen genezen. Het technische onderzoek en de technische operatiemogelijkheden hebben zich enorm ontwikkeld. Het immuunsysteem wordt geactiveerd door mensen in te enten. Maar er zijn ook veel risico’s aan deze vorm van preventie. We weten niet, hoeveel nadelen er tegenover de voordelen zijn van inentingen. Oorzaken van ziekten, van het lichaam en de ziel, begrijpt men die? Als je de mens niet begrijpt hoe kun je dan zijn ziekten begrijpen en voorkomen? Men heeft de oudste mens gefileerd voor onderzoek, wat is de reactie van de onderzoekster we kunnen nu misschien een medicijn ontwikkelen om oud te worden. De zotheid wordt ook nog op de TV getoond. En als je nu gewoon naar leefgedrag gaat kijken de zgn. epigenetica? Maar wat levert dat de industrie op? We worden in ons gedrag beperkt door armoede en dan worden we vanzelf weer zieker.
  Hoe is de situatie nu voor de patiënten?
  De slachtoffers van de huidige geneesmethoden
  Rapportage over het jaar 2007/8. Er worden 1,3 miljoen mensen per jaar in Nederland in een ziekenhuis opgenomen. Daarvan sterven er 42.000.
  1.735 doden per jaar door medische fouten.
  76.000 patiënten lopen onbedoelde schade op.
  6000 mensen houden er blijvend letsel aan over.
  Vaccinatie tegen pokken door de chinezen 1552 v. Chr.
  Het idee van vaccinatie is een slim idee en al ver terug in de geschiedenis te vinden bij de Chinezen rond 1552 v. Chr. Ze zetten de eerst stappen in de richting van inentingen tegen pokken; ze brachten korsten van pokkenblaasjes in poedervorm in de neusgaten in de linker bij jongetjes en in de rechter bij meisjes.

  Het activeren van het Medica Natura via inentingen is een cadeau voor de mensheid, mits men de grenzen weet. Dat het met grote zorg en verstand gebruikt moet worden, lijkt me duidelijk een opdracht. Aangezien vele leiders in de geschiedenis en in het heden onbetrouwbaar bleken, is het begrijpelijk, dat de gewone mensen zich zorgen maken over de mate van betrouwbaarheid van middelen, die in je lichaam worden gespoten. Er valt hier duidelijk nog onderzoek te doen naar voor- en nadelen van vaccinatie. En uiteraard: wat de oorzaak is van overlijden na vaccinatie? Ik moet denken aan een TV uitzending, waarin een arts de mensen geruststelde, die na het overlijden van drie baby’s na vaccinatie, bezorgd waren. Zijn antwoord was, dat de baby’s waarschijnlijk aan wiegendood waren gestorven en niet door de vaccinatie.

  Maar dat is nu juist het zotte. De literatuur geeft aan, dat het plotseling overlijden na vaccinatie nu juist op de wiegendood lijkt, namelijk een hartstilstand.

  Er wordt een onbegrijpelijk beleid gevoerd ten aanzien van het stellen van prioriteiten en investeringen in de gezondheidszorg en geneeswijze van mensen.

  Op dit moment worden miljoenen euro’s uitgegeven aan nanotechnologie, medicijnen en het ontwikkelen van antigriepmiddelen, terwijl er elk jaar meer mensen sterven aan medische interventies. Als al het geld voor het ontwikkelen van vaccins en medicijnen uitgegeven zou worden aan onderzoek, verbeteringen in de geneeskunde, ziekenhuizen en de zorg, dan zouden waarschijnlijk vele malen meer mensen gered kunnen worden van een ziekte. Het voorkomen van medische missers is ook een vorm van preventie tegen ziekenhuisgeweld.
  Hoeveel mensen er genezen worden door het huidige medische behandelsysteem, is niet bekend. Hoeveel mensen in leven worden gehouden met medicijnen en wat de kwaliteit van hun leven is, is niet bekend. Het is een feit dat, als mensen eenmaal in de molen van de ziekenhuizen komen, de kwaliteit van het leven een groot vraagteken is.
  Het zou beter zijn het roer om te gooien om ons te kunnen richten op methoden, die het Medica Natura activeren. Daarvoor is het nodig ‘de oorzaak van ziekte’ te willen onderzoeken. Wie betaalt dat? Al die Stichtingen, die met collectebussen geld voor onderzoek ophalen? Voor mij was het een harde confrontatie met een persoon, die ik sprak van een Stichting. Ik vertelde 20 jaar geleden, dat ik een methode had gevonden om epilepsie te behandelen. De reactie was aan de andere kant. “Oh!!! Maar dan haalt u ons het brood uit de mond!!!” Zo!! Dus “de één z’n dood is de ander z’n brood”, is een gezegde, dat dus juist blijkt te zijn. En dan? De overheid? Hoeveel tijd en geld willen en mogen universiteiten stoppen in onderzoek naar de oorzaak?
  Veel geld werd gegeven door de overheid aan het ontwikkelen van medicijnen. Nu worden grote bedrijven zoal altijd al Philips en een hoge piet van Philips zit in de gezondheidraad) geld gegeven voor nanotechnologie. Alternatieven wordt het moeilijk gemaakt, omdat het bijna niet vergoed wordt. Aandacht inzet en geld voor onderzoek naar andere methoden is er niet. In dat geval moet je eerst iets wetenschappelijk bewijzen wil men met je in zee gaan en dat terwijl ze zelf de markt opgaan met niet gedegen wetenschappelijk onderzochte middelen. Ik spreek uit ervaring, na 30 jaar pogingen tot wetenschappelijk onderzoek naar mijn vindingen. Ik had positief contacten met de ziekenfondsraad, universiteiten, het ministerie van economisch zaken, men vond het allemaal prachtig en zeer interessant. Ik ben nooit afgewezen, maar men liet gewoon niets meer van zich horen. Er zijn wel enkele artsen geweest, die bij mij wilden werken (omdat ze dan vrij waren) in mijn Institute, maar daar had ik het geld niet voor. Er was maar één weg voor mij, het zelf doen.
  Na dertig jaar onderzoek en ervaring ontwikkelde ik (om de invloed van de industrie te voorkomen) vanuit mijn eigen Institute een genees en diagnose methode die Neuropsyrurgie werd genoemd. Die methode is effectief is gebleken bij 80 % van aandoeningen bij duizenden mensen; en wel zonder de noodzaak van medicijn. Vele stichtingen zoals die van Epilepsie, ADHD en Alzheimer willen niets weten van nieuwe kennis en methode, zonder medicatie; de industrie heeft een wurggreep op alles wat hun inkomen kan bedreigen.
  Er is duidelijk en netwerk van de industrie, media en politiek die zorgen dat nieuwe methode zonder medicatie niet bekend mogen worden. De politiek investeerden miljoenen in de industrie) die als marionetten van de industrie niet een medicijn als middel, maar de mens als middel zien om hun economie draaiende te houden. We moeten nu de bijwerkingen melden, dus gebruiken ze onvoldoende geteste medicijnen en zieken voor gratis onderzoek. Artsen hebben zo goed als geen tijd voor gesprekken, onderzoek en begeleiding van hun patiënten.
  Het zou voor artsen en patiënten een grote stap vooruit zijn, als de huisarts weer de positie, de opleiding en de ruimte zou krijgen om een Aesculaap te zijn. Nu is hij min of meer afhankelijk van het voorschrijven van medicijnen, om toch nog iets te kunnen doen. In het oerwoud van de vele merken en middelen is er voor elke kwaal en klacht wel een medicijn. Maar of dat medicijn tot genezing leidt is de grote vraag. Wat gebeurt er allemaal in ons lichaam? Veel bijverschijnselen worden jaren later pas bekend; daardoor moeten wij constateren, dat we met vuur spelen. De farmaceutische industrie creëert op alle mogelijke fronten de noodzaak voor en van medicamenten. Onderzoek naar ziekten is alléén gericht op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en kostbare apparaten.
  Er worden nieuwe ziekten bedacht. De harde werkelijkheid is o.a. in 2007 en 2009 gepresenteerd door de media in o.a. het televisie- programma Radar. Onderzoek heeft schrikbarende cijfers opgeleverd van de slachtoffers die de huidige geneeskunde voortbrengt. Een verslaafde neuroloog, die mensen de ziekte van Alzheimer aan praat en hen heel toevallig wel heel veel medicijnen laat slikken, waar ze doodziek van worden. Werd de diagnose gebruikt om mensen als proefpersonen te kunnen gebruiken door de farmaceutische firma die de Alzheimer middelen ontwikkelde? Hoeveel mensen in leven worden gehouden met medicijnen en wat de kwaliteit is van hun leven, is niet bekend. Het is een feit dat, als mensen eenmaal in de molen van de ziekenhuizen terecht komen, de kwaliteit van het leven daarna een groot vraagteken is. En nu worden we door die molen de ziekenhuizen ingestuurd vol met kansen op nog meer besmettingen, medische fouten dodelijke slachtoffers en nog meer kosten. Maar het verdient wel lekker en men kan de ziektekosten weer verhogen elk jaar weer.
  Hebben we nog hart voor de mens in de geneeskunde?
  De noodzaak nieuwe wegen te vinden binnen de geneeskunde is groter dan ooit, niet alleen vanwege de grote aantallen missers en ernstige bijwerkingen van medicijnen, maar ook vanwege onmenselijk lijden; veroorzaakt door onze zielloze geneeskunde. Daarnaast zal het systeem straks onbetaalbaar zijn. We lijken in een denderende trein te zitten, die steeds maar harder gaat, en die we niet kunnen stoppen. Vele duizenden mensen alleen al in ons land, worden door deze trein verpletterd. De oorzaak is dat de medische wetenschap alleen het lichaam behandelt. Het lichaam lijdt aan ziekten, denkt men, maar dat het de pijn van de ziel is die het lijden veroorzaakt in het lichaam, dat is nog steeds niet een besef, dat in de behandeling wordt betrokken. Toch is kennis over het verband tussen lichaam en geest, de psychosomatiek, essentieel, willen we ziekten kunnen genezen. Helaas is de psychosomatiek voor velen onbekend terrein. We weten niet precies wat het is, en hoe het werkt. Wat is het verband tussen lichaam en geest? Hoe beïnvloedt de geest het lichaam en andersom?
  Ik pleit voor een integratie van de reguliere en hoofdzakelijke technische methode met een aanvulling van de psychosomatiek. Door het activeren van het Medica Natura zal de noodzakelijke medicatie in vele gevallen minimaal kunnen zijn met daarnaast minder kans op bijwerkingen. Operaties zullen na het activeren van het Medica Natura minder risico hoeven op te leveren en het herstel bevorderen.

  ©Agnes van Enkhuizen
  Institute of Human Development

 4. Vanwege het bekritiseren van wetenschappelijke claims iemand voor de rechter slepen?
  Vanwege het het wijzen op mogelijke belangenverstrengeling iemand voor de rechter slepen?
  Het voor de rechter slepen van deze huisarts is echter wel een rechtstreekse aanval op de integriteit van het wetenschappelijk klimaat.
  Gaan we dan de kant op als in de UK ( http://tinyurl.com/4n2llba )?
  Daar is men nu juist bij zinnen aan het komen ( http://tinyurl.com/y7pjeyc )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.