Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rob Kievitsbosch verlaat Aveleijn na onvrede personeel

Mark van Dorresteijn
Directeur Rob Kievitsbosch van zorginstelling Aveleijn in Borne stapt definitief op omdat het personeel onvoldoende vertrouwen in hem heeft. Kievitsbosch zat al sinds eind januari thuis na een conflict met het personeel over het op non-actief stellen van een geliefde regiodirecteur van de instelling.
Rob Kievitsbosch verlaat Aveleijn na onvrede personeel

De raad van toezicht heeft onderzoek gedaan naar de bestuurssituatie. Daaruit kwam naar voren dat er ‘het een en ander mis is op leidinggevend niveau’, zo verklaart Pier Eringa, voorzitter toezicht van Aveleijn. Volgens het onderzoek is er sprake van een eilandjescultuur, waarbij teams volledig autonoom te werk gaan, terwijl wet- en regelgeving en financiering van de gehandicaptenzorg in snel tempo veranderen. Als Aveleijn wil overleven, moet er snel meer structuur komen. Daaraan moet iedereen zich onderwerpen, aldus de voorzitter.

Management Aveleijn

Aveleijn heeft tal van vestigingen in het midden en oosten van het land. Bij de instelling werken een kleine 1700 mensen, die voor ruim 2400 cliënten zorgen. Bij Aveleijn rommelt het op managmentniveau al sinds 2007, al is de zorg voor cliënten nooit in gevaar gekomen, verklaart Eringa tot slot.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Lees ook:

Rob Kievitsbosch wordt nieuwe bestuurder Aveleijn

Aveleijn-bestuurder Van Praet krijgt twee ton vertrekpremie

Toezicht Aveleijn en OR oneens over opvolger Van Praet

Van Praet ontslagen bij Aveleijn

Aveleijn verstrekt bestuurder hypotheek van 550.000

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.