Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Rob Zomer verdacht van gesjoemel met wachtgeld

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis uit Vlissingen verdenkt oud-topman Rob Zomer van gesjoemel met zijn wachtgeldregeling. Dat blijkt uit stukken in handen van medisch vakblad Medisch Contact.
Rob Zomer verdacht van gesjoemel met wachtgeld

Zomer was ruim vier jaar bestuursvoorzitter van het Streekziekenhuis Walcheren, een van de rechtsvoorgangers van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. In februari 2009 zette de toenmalige raad van toezicht van het ziekenhuis Zomer plotseling op straat. Zijn salaris werd zes maanden doorbetaald, tot september. Dat kostte het ziekenhuis al 187.000 euro, aldus artsenblad Medisch Contact.

Wachtgeld

Daarnaast kon Zomer een aantal jaren aanspraak maken op wachtgeld. Volgens het jaarverslag van 2009 zouden de kosten voor het ziekenhuis daarvan kunnen oplopen tot ruim een half miljoen. Wel bepaalde de regeling dat als Zomer een andere baan zou vinden, die inkomsten van het wachtgeld zouden worden afgetrokken.

Jaarsalaris

Volgens stukken in handen van Medisch Contact ging Zomer begin 2010 als managing partner werken bij een Brits bedrijf, naar eigen zeggen tegen een jaarsalaris van 40.000 euro. Opmerkelijk weinig voor iemand die tot dan toe bij het ziekenhuis bijna 240.000 euro (inclusief pensioenpremies) verdiende. Eind 2010 detacheerde het Britse bedrijf Zomer bij een Nederlandse onderneming, die hem vervolgens plaatste als interim-topman bij zorgorganisatie Magentazorg. Toen Zomer vervolgens liet weten dat er ‘geen wijzigingen’ in zijn arbeidsovereenkomst waren, werd het ziekenhuis wantrouwend.

Betaling hervat

In maart verzocht de voorzitter van de raad van toezicht, Willemien Montfrans-Hartman Zomer om opheldering. Omdat het ziekenhuis vond dat zijn ex-topman deze onvoldoende verschafte, draaide het de geldkraan in oktober dicht. Zomer dwong vervolgens echter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg af, dat het ziekenhuis de betalingen weer hervatte. Volgens bestuursvoorzitter Huybert van Eck beraadt het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, dat kampt met een zwakke financiële positie, zich op vervolgstappen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Het originele bericht op Medisch Contact

ADRZ stelt twee nieuwe toezichthouders aan

Rob Zomer: ‘Fusie in Zeeland gaat door’

11 REACTIES

  1. Zomer is een v(z)akkenvuller eerste klas. Niet alleen grabbelde hij bij MagentaZorg €310.000,- bij elkaar, maar daarnaast ontving hij over 2011 ook nog eens wachtgeld van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis! Bovendien is hij even vergeten dat hij in januari 2012 aangaf in 2011 slechts €40.000,- te hebben verdiend via zijn Engelse limited!

  2. Lees alle reacties
  3. Ervaringsdeskundige 3 kent volgens mij deze man van heel dichtbij.Dit figuur dat verdacht word van fraude, is ook op dit moment weer een gezond bedrijf waar hij als lid van de Raad van Toezicht is verbonden aan het kapot maken.Hoe is het mogelijk dat deze figuren niet gestopt worden.

  4. deze man goed kennende kan ik me niet voorstellen dat hij foutieve opgaven doet, dat zou me teleurstellen. en het is wederom klein van het ziekenhuis in Vlissingen dat ze beschuldigingen uit die ze niet kan staven. Heb ik niet eerder bij dat ziekenhuis gehoord dat ze interimmers binnenhaalde voor een bedrag van deze hoogte, en dat er exact hetzelfde gebeurde ? waarom zou je een hoog salaris vragen als je de wachtgeldregeling hebt ? dat zijn toch secundaire arbeidsvoorwaarden en heb je altijd voor betaald, dus waarom nu niet er gebruik van maken, ?

  5. En net zoals bij vele bestuurders in niet commerciele organisaties is dhr. Zomer compleet het zicht verloren op de realiteit. van de week mevrouw albayrak gezien bij P & W; deze mensen leven in een volstrekt andere wereld. Omdat er geen risico wordt gelopen op het inkomen dit soort banen in de non-profit belonen met maximaal 100.000 Euro. Mensen die meer willen verdienen moeten ook het risico durven lopen dat in mindere tijden er niks verdiend wordt en er ook geen inkomen is. Echter nu is de situatie dat bij disfunctioneren als beloning nog een bonus wordt mee gegeven. Ridicuul!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.