Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rode Kruis waarschuwt vrijwilligers voor hitte

Het Nederlandse Rode Kruis vraagt zijn 33.000 vrijwilligers de boodschap over het belang van zonnebescherming, voldoende eten en drinken en het voorkomen van uitdroging en uitputting zo breed mogelijk te gaan verspreiden. Dit in verband met de hitte komende dagen.
Rode Kruis waarschuwt vrijwilligers voor hitte
Foto: ANP - Koen Suyk

 

 

Dat zegt een woordvoerster maandag. ‘Met de aanhoudende warmte en het nationaal hitteplan dat zondag werd afgekondigd, is het extra belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de verhoogde risico’s voor met name ouderen en kinderen, maar ook sporters en evenementenbezoekers’, aldus het Rode Kruis. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik moet elke keer lachen als het TV journaal beelden laat zien hoe ouderen het hebben in verpleeg en verzorgingstehuizen bij deze hitte (waarbij mensen ook nog invullen dat het altijd zo is). Een dame (verzorgster) in een hagelwit pakje komt –alsof ze in een Holywoodfilm zit — binnen en vraagt: ‘Wat zijn uw wensen, hebt u al gedronken’.
    ’s Avonds vertelt iemand uit de zorg: oudjes hebben hun vest nog aan, moeten vragen om drinken, de luifels zijn niet naar beneden, het is nog steeds EENMAAL douchen per week (een oudere zei: ‘ik heb al drie dagen een natte rug van de hitte’!!!), ouderen komen niet buiten, er is geen airco en ga maar door. Ze vonden zelfs nog een patient die zei: ‘Ik vind het hier fijn’
    Puf maar lekker door met dit voor oudjes veel en veel te hete weer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.