Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Roep om ‘afpellen’ marktwerking klinkt luid door in debat

Pierre de Winter
Tijdens het debat ‘Zorg voor samenhang’, afgelopen zaterdag georganiseerd door huisartsencollectief Het Roer Moet Om, werd volop geageerd tegen het ‘krakende’ zorgstelsel. Fundamentele wijzigingen lijken een stap te ver, maar voor het ‘afpellen’ van de marktwerking is groeiende interesse.
Laagjesafpellen660
Foto: HandmadePictures / Fotolia
Premium

Hans van Santen, oud-hoofdredacteur van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ik ben het niet eens met Xander Koolman. Een single, publieke zorgverzekeraar kan heel goed ook aan kwaliteitsfinanciering doen. Plus: de broodnodige domeinoverschrijdende financiering wordt er veel makkelijker door. En artsen hoeven daar helemaal niet voor in overheidsdienst te komen, zelfs al maakt specialisten in loondienst van het ziekenhuis het organisatorisch wel veel makkelijker.

   Daarbij vraag ik me af of zorgverzekeraars hun manier van werken überhaupt wel zo drastisch kunnen ombuigen, zoals Hans van der Schoot hoopt of denkt. En er zijn nog meer redenen waarom een single, publieke zorgverzekeraar de voorkeur zou moeten hebben. Zie https://gezondezorg.org/een-zorgverzekeraar.

   Dat gezegd hebbende, moet er zeker ook iets gaan gebeuren aan de vele peperdure maar slecht werkzame behandelingen die nog steeds gegeven worden. Bertine Lahuis had het er al over. En er is een manier van werken die de kosten wel in overeenstemming brengt met de effectiviteit en het vóórkomen van de aandoening in kwestie. Zie de pagina Vergoedinsgregulering op de genoemde site.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.