Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RTL Ventures neemt belang in eHealth onderneming

RTL Ventures, de investeringsdivisie van RTL, heeft een minderheidsbelang genomen in de zorgplatformen van Heilzaam B.V.
contract300.jpeg
Foto: Fotolia

Heilzaam is in 2014 opgericht door Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, oprichters van onder meer Funda. Met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per maand is Heilzaam marktleider in eHealth-gezondheidsinformatie richting consumenten. Het bedrijf streeft ernaar om met onafhankelijke, online platformen als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl, Ziekenhuis.nl en solvo.nl gezondheidszorg in Nederland stapsgewijs transparanter en efficiënter te maken. Door een bron te zijn van betrouwbare en actuele gezondheidsinformatie wil Heilzaam consumenten helpen meer regie te krijgen over hun eigen zorg.

Identieke visie
Marijn Pijnenborg, directeur Heilzaam: ‘De investering van RTL Ventures in Heilzaam geeft ons de mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten op onze platformen, zoals solvo, versneld te ontwikkelen. Met RTL Ventures hebben we ook nog eens een investeerder aan ons weten te binden die een identieke visie heeft op eHealth.’

Groeimarkt
Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: ‘E-health is een interessante groei-markt en Heilzaam heeft een bewezen businessmodel. Veel consumenten gebruiken de platformen van Heilzaam inmiddels als bron voor hun gezondheidsvragen. Met onze investering en het bereik van onze zenders en digitale omgeving waar we innovatieve e-healthtoepassingen onder de aandacht kunnen brengen van een breed publiek, zien we volop kansen om Heilzaam versneld te laten groeien.’

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.