Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ruwaard: Geld ging voor veiligheid

Bestuurders en specialisten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis hadden het zo druk met ruziën over geld dat de veiligheid ondergesneeuwd raakte.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ruwaard: Geld ging voor veiligheid

Dat is een belangrijke conclusie die de Onderzoeksraad voor Veiligheid trekt in het vandaag gepubliceerde rapport “Kwetsbare zorg: patstelling in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.”

Dief van eigen portemonnee

Sinds 2006 was het ziekenhuis, dat inmiddels is omgedoopt tot Spijkenisse Medisch Centrum, vooral gericht op het draaien van productie. Dit gebeurde bijvoorbeeld door uitbreiding van maatschappen, opzetten van buitenpoli’s en het ontwikkelen van themapoli’s in het ziekenhuis. Langdurige discussies over geld leidden tot een patstelling tussen bestuur en medische staf. Om meer ellende te voorkomen, koos het bestuur ervoor om geen harde eisen te stellen aan uitbetaling van het variabele

2
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Tja zet eens wat meer mensen met verstand van en zicht op zorg in de besturen zou ik zeggen.Het lijkt wel of die er ongewenst zijn, want je vindt ze er niet én er wordt zelfs beschreven dat besturen een hechte club zijn.Dus ze spelen elkaar deze baantjes toe. Walgelijk eigenlijk als je niet in staat bent om zicht te hebben op de meest belangrijke zaak in je huis: de patiënten.Die mogen dan wel ‘big business’ zijn. maar ze verlangen wel waarvoor wordt betaald: uitstekende zorg.Ik kan alleen maar zeggen: vertrouw jezelf en je familie niet toe aan een stel rekenmeesters, maar zoek naar artsen met hart voor hun vak, die zijn er.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.