Ruwaard van Putten krijgt minder geld

Ziekenhuizen die patiënten overnemen van het noodlijdende Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse krijgen die extra zorg uitbetaald. ‘Het budget volgt de patiënten’, laat een woordvoerder van zorgverzekeraar Achmea weten.
Ruwaard van Putten krijgt minder geld
Foto: Ruwaard van Putten

 

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben in 2012 harde afspraken gemaakt over hoeveel zorg ze mogen leveren. Als zij meer doen dan is afgesproken, krijgen ze van de zorgverzekeraars geen extra geld. Maar in geval van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, maakt Achmea een uitzondering.

Extra toeloop vanuit Ruwaard van Putten

Ziekenhuizen in de omgeving hebben patiënten overgenomen van het Ruwaard van Putten toen de afdeling cardiologie van het ziekenhuis in Spijkenisse op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) werd gesloten. Zorgverzekeraar Achmea heeft met de betrokken ziekenhuizen afgesproken dat het budget de patiënten volgt. Als zij

0
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.