RVS wil investeringen in nieuwe woonvormen

Om met de uitdagingen van de vergrijzing om te kunnen gaan, moet nu geïnvesteerd worden in nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning in de wijken. Daartoe roepen onder andere de Rijksbouwmeester en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) op.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bouwfotolia400.jpg

Alleen geld naar verpleeghuizen is niet het antwoord op alle toekomstige knelpunten. Nieuwe vormen van investeringen zijn nodig. ‘Alles is veranderd in ons land, behalve onze woonwijken. Veranderingen in de zorg, demografische ontwikkelingen en een andere kijk op gezondheid hebben geleid tot nieuwe ruimtelijke opgaven in de woonwijken. Dit vraagt om radicale oplossingen. Een stad die goed is ingericht voor senioren en kwetsbaren, is een goede stad voor iedereen’, vindt Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Woonwijken
Nederland is nu nog niet ingericht op de toenemende vergrijzing, waarbij mensen steeds langer – en steeds vaker alleen – zelfstandig wonen. Alkemade: ‘Veel woonwijken zijn

0
154

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.