Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Salarisuitstel voor personeel LangeLand Ziekenhuis

Redactie Zorgvisie
De duizend medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer moeten het deze maand met de helft van hun salaris doen.
Salarisuitstel voor personeel LangeLand Ziekenhuis
Foto: LangeLand Ziekenhuis
Premium

De andere helft krijgen ze

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  10 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Er is toch nog een niet onbelangrijk verschilletje. Brinkman kan met 12 x 40.000 per jaar + Jaarbonus + auto e.d. best een maand overbruggen (hoop ik voor hem), maar een alleenstaande moeder met twee opgroeiende kinderen, die nog steeds met het aflossen van het boekengeld van september zit — moet met deze FEESTDAGEN een droge boterham op tafel leggen; 1x per dag, meer zit er niet aan. En die moeder heeft part nog deel aan de situatie en Brinkman is verantwoordelijk, die heeft het zover laten komen.

  3. Trouwens Jan Wagenaar rijdt in zijn dikke Mercedes met een zeer vet decembersalaris en een nog vettere eindejaarsuitkering — waar een ziekenhuismedewerker/ster een jaar voor moet werken — naar huis waar een heerlijk verwarmde bungalow wacht en een zeer rijkelijk gevulde kalkoen met sloten dure drank. Zo ongeveer hetzelfde als de directie van het ziekenhuis DIE DE ELLENDE VEROORZAAKT HEEFT. Maar dat gaat standaard worden in dit land: Die de ellende veroorzaakt, springt eruit en het wordt verhaald op de harde werkers/sters. Ik krijg nog een keer gelijk dat de gewone man in opstand komt , maar het duurt alleen wat lang; ligt dus aan jezelf. Hoe denken jullie dat de huidige arbeidsrechten zijn ontstaan. Kom maar naar Helmond, waar je boeken kunt lezen over de textielfabrieken en hun dwangarbeiders tussen 1850 en 1950; die gingen de barricaden op!!

  4. Er is geen solidariteit meer. Als iemand voorstelt om met zijn ALLEN niet meer te komen, wordt hij of zij gewoon uit gelachen.
   WEDDEN DAT DE DIRECTIE EN HET ONDERLIGGENDE MANAGEMENT GEWOON HUN DECEMBERLOON EN EINDEJAARSUITKERING HEEFT GEREGELD.
   Kijk wie zich als loosers wil laten behandelen, worden ook als loosers behandeld; heb ik geen enkel medelijden mee.
   Er is geen een directie die het aan durft dat het hele personeel niet komt. Als een haas schakelt men een bank in. MAAR JA JULLIE KOMEN GEWOON, dat weet de directie.

  5. Wie is er verantwoordelijk voor de zware financiële moeilijkheden?
   Vergeet het bestuur niet iets, nl. dat werkgever en werknemer een overeenkomst met elkaar zijn aangegaan? Als de werknemer zijn deel van die overeenkomst nakomt, nl het leveren van werkzaamheden op vooraf bepaalde uren en dagen en de werkgever niet door een deel van het salaris niet te betalen, blijft de laatste in gebreke.
   Het is dan weer de werknemer die opdraait voor de gevolgen, omdat deze allerlei acties moet starten om het salaris alsnog te krijgen. In deze tijd van het jaar helemaal vervelend, omdat er zowel dagen uitvallen en er in de regel nauwelijks iemand bereikbaar is omdat het een vakantieperiode is.
   Fraaie actie van het bestuur. En vooral fraai om dit te doen in een periode waarvan je weet dat je er makkelijk mee weg kan komen.
   Ik adviseer de werknemers meteen bezwaar aan te tekenen bij het bestuur en een procedure loonvordering te starten. De werkgever weet dat de extra kosten voor het te laat of niet betalen van het salaris op zijn rekening komen. Als je geld zegt te hebben een vreemde keuze……..

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.