Samen beslissen steeds populairder

‘Samen beslissen’ is bezig aan een opmars in ziekenhuizen, ggz en huisartsenpraktijken. Maar om gezamenlijke besluitvorming te implementeren, is organisatorisch veel nodig, waaronder vaak een tweede consult.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Samenwerken
Samen voor betere zorg. Foto: Lenetsnikolai/Fotolia

Momenteel houden twee partijen zich bezig met de tools die nodig zijn om het gesprek over de beste behandeling tussen zorgverlener en patiënt te faciliteren. Patiënt+ en ZorgKeuzeLab produceren zogeheten keuzehulpen die de patiënt nodig heeft om te komen tot een goede beslissing over de behandeling. De twee bedrijven werken met minimaal vijftig ziekenhuizen samen. Voor de ggz worden steeds meer keuzehulpen gemaakt en ook huisartsenpraktijken zijn geïnteresseerd.

Campagne

Naast de invoering van keuzehulpen blijkt het toenemende gebruik van samen beslissen ook uit de campagne ‘3 goede vragen’ van Patiëntenfederatie Nederland en uit de vele organisaties die zich richten op

0
1215

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.