Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Samenwerking in zorg bespaart veel geld’

DEN HAAG - Huisartsen, verpleegkundigen en medisch specialisten moeten beter met elkaar samenwerken bij de behandeling van chronische patiënten. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport. Een betere samenwerking zou handenvol geld kunnen besparen in de gezondheidszorg.

Het zou schelen of een patiënt maar een keer hoeft te vertellen wat er scheelt. Nu moeten ze hun verhaal vaak steeds opnieuw doen. Daarbij geven behandelaars vaak tegenstrijdige adviezen en behandelingen.

Extra beloning

De Rekenkamer stelt dat het ministerie van Volksgezondheid al sinds 1991 werkt aan een betere samenwerking binnen de gezondheidszorg, maar dat er sindsdien weinig van de grond is gekomen. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid verwacht dat de invoering van het nieuwe zorgstelsel, sinds januari van dit jaar, zal helpen de partijen bij elkaar te brengen. Immers, als ze samenwerken, kunnen ze extra geld als beloning krijgen, zegt Hoogervorst in een reactie op het rapport. (ANP)

Lees ook:

Specialisten: Hoogervorst verkondigt ‘kolder’

GGD’en en thuiszorg slaan handen ineen

Specialisten Deventer Ziekenhuis beoordelen elkaar

‘Specialisten passen richtlijnen niet toe’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.