Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking Radboud en Menzis rond digitale poli IVF-patiënten

Mario Gibbels
Menzis en UMC Radboud gaan het komende jaar samenwerken rondom de digitale IVF-poli van het UMC Radboud te Nijmegen. Deze poli betrekt patiënten bij hun behandeling, door ze online toegang te geven tot hun medisch dossier.

Als patiënten benieuwd zijn naar de ontwikkeling van hun embryo, dan kunnen ze deze online volgen. Ook kunnen ze met het ziekenhuis communiceren wanneer hen dat uitkomt. Deze vragen worden binnen een etmaal beantwoord. Daarnaast hebben de patiënten inzicht in de brieven die het ziekenhuis naar de huisarts stuurt. De digitale poli is ontwikkeld in samenwerking met Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. De samenwerking tussen Menzis en UMC Radboud bestaat voornamelijk uit de gezamenlijke promotie van de digitale poli. Bas Leerink, lid Raad van Bestuur Menzis: “Bij de digitale IVF-poli kan de patiënt zelf online de uitslag bekijken op een moment dat het haar schikt. Dat vinden we kwaliteitszorg die extra aandacht verdient.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.