Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking voor inzet technologie gehandicaptenzorg

Mark van Dorresteijn
Pameijer, Odion en Gemiva-SVG Groep gaan samen werken aan de inzet van technologie in de gehandicaptenzorg. De samenwerking moet de autonomie en zelfredzaamheid van cliënten verbeteren.
Jan Alblas (directeur Pameijer)
Jan Alblas (directeur Pameijer)

De partijen stellen dat hoogwaardige technologie en zorg steeds meer met elkaar in verbinding staan. Zij verwachten dat een snelle en duurzame verandering mogelijk is door het slim toepassen van technologie en het anders of slimmer organiseren van de zorg.

Praktijk

Om de technologie te kunnen testen starten de partijen een praktijkomgeving (living lab) of andere initiatieven gericht op het toepassen van moderne technologie. In een living lab wordt op kleine schaal vernieuwende technologie ingezet voor de cliënt, zijn of haar sociale omgeving en de zorgprofessional. De techno-logie ondersteunt bijvoorbeeld bij het aankleden en de persoonlijke verzorging, de dagplanning en het reizen. Dit alles in een veilige omgeving waarbij de cliënt zelfstandiger kan leven en minder afhankelijk is van zorg en de zorgprofessional bovendien meer kwaliteit kan bieden.

Ondersteuning

Het traject wordt ondersteund door Microsoft en Stichting IZZ. Microsoft ondersteunt het traject door het bieden van kennis en expertise in het samenbrengen en toepassen van hoogwaardige technologie in de gehandicaptenzorg. Stichting IZZ biedt kennis over duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers en het overdragen van good practices of zorgsuccessen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.