Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sander Gerritsen nieuwe directeur NVZ

Het NVZ-bestuur heeft Sander Gerritsen per 1 september 2017 benoemd tot directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
SanderGerritsen-DirecteurNVZ400.jpg

Gerritsen (61) is momenteel werkzaam als bestuurssecretaris bij het Erasmus MC. Bij deze organisatie werd hij in 2011 aangesteld als directeur en was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en organisatie van het onderdeel Dijkzigt. In 2015 werd Gerritsen verantwoordelijk voor de strategische visie en de inrichting van de governance van het Erasmus MC. Daarvoor was Gerritsen bijna tien jaar gemeentesecretaris van de gemeente Arnhem. Yvonne van Rooy, voorzitter van de NVZ: ‘Hij brengt niet alleen veel bestuurlijke ervaring met zich mee, maar kent ook de wereld van de ziekenhuizen heel goed.’

NVZ
Sander Gerritsen vindt de NVZ een prachtige organisatie met een sterke positie binnen de sector. ‘Ik zie ernaar uit om samen met het bestuur en het bureau de ziekenhuizen, revalidatie- en categorale instellingen te ondersteunen bij het inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden in deze dynamische sector.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.