Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers heft College sanering zorginstellingen op

Mark van Dorresteijn
Het College sanering zorginstellingen (CSZ) houdt op te bestaan. Dat meldt minister Schippers van VWS in de Nota van wijziging Wet cliëntenrechten zorg. De taken van het CSZ worden overgeheveld naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Schippers heft College sanering zorginstellingen op

De minister heft het CSZ op om de taken van zelfstandige bestuursorganen in de zorg verder te stroomlijnen. “Dit draagt bij aan de bestuurlijke vereenvoudiging die de regering voorstaat”, aldus Schippers.

Taken CSZ

Het college regelt de saneringsregeling voor de intramurale gezondheidszorg en het ambulancevervoer. Verder behandelt het CSZ de meldings- en goedkeuringsregeling voor de vervreemding van onroerende zaken. Tot slot voert het CSZ onderzoeken uit op verzoek van VWS. Deze taken worden bij opheffing van het college overgenomen door de NZa. Waar nodig zal de NZa functies moeten scheiden om te borgen dat verschillende deeltaken zuiver uitgevoerd kunnen worden. Schippers wil hiermee borgen dat saneringsbeslissingen en beslissingen op het terrein van behoud van vermogen gescheiden genomen kunnen worden.

Personele consequenties

Werknemers van het CSZ worden niet ontslagen, maar gaan over naar de NZa. Het gaat om 6 fte. Op dit moment beschikt de NZa over 247 fte. Aangezien de maximale toegestane formatie 260 fte is, is de overheveling van deze medewerkers geen probleem. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees meer:

Nota van wijziging Wet cliëntenrechten zorg

Nota naar aanleiding van het verslag Wet cliëntenrechten zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.