Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Schippers noemt situatie VUmc onacceptabel

In een interview met BNR Nieuwsradio noemde demissionair minister Schippers van VWS het conflict tussen de specialisten van het VU Medisch Centrum onacceptabel.
Schippers noemt situatie VUmc onacceptabel

‘Het conflict tussen de specialisten ettert nu echt te lang door’, zegt Schippers in het interview. Ze is enorm verbaasd over de situatie. ‘Ik denk dan als simpel mens: jullie zijn allemaal hoogopgeleide mensen die kiezen voor een vak waarbij je ernstig zieke mensen beter moet maken. Kunnen jullie niet over je eigen schaduw heenstappen?’

Gegevens achterhouden

Schippers vindt haar woorden mild als ze zegt dat de raad van bestuur de inspectie onvolledig heeft ingelicht. ‘Cruciale gegevens zijn achtergehouden.’ De minister heeft geen enkel begrip voor de ruzie tussen de artsen. ‘Het zijn allemaal professionals die allemaal een eigen kijk op zaken hebben. Gelukkig gaat de samenwerking in veel ziekenhuizen goed. Conflicten kunnen altijd onstaan, maar dit conflict ettert al zo lang door, het is echt onacceptabel.’ (BNR Nieuwsradio – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NPCF: ‘Bestuur VUmc moet opstappen’

Asmtafonds is bezorgd over situatie VUmc

VU mc sluit afdeling longchirurgie

VUmc staat onder verscherpt toezicht

9 REACTIES

  1. Beste Antoinette Vietsch .Hopelijk gaat ARGOS nog eens onderzoeken hoe incestueus politici en megalomane omhooggevlogen met gebakken lucht gevulde ego`s met elkaar paren, zoals ook vroeger onroerend-goed-bezit in bepaalde regio`s en religies tot kleffe familieverhoudingen en dito gedrag leidde. Maar de huidige “”privacywetgeving “” is voor dit soort criminele witteboorden ,altijd fotogeniek in werkhouding met de armen gekruist , en hun organisaties een uitvlucht om meewerken aan onderzoek te weigeren .Beste Amiz: Daar hingen camera`s, maar je zag nooit iemand door hun mistige voorgrond, kijk maar , er was zelfs geen geurspoor, want o.a. de actinobacter veermania is altijd in Frankrijk. William D. (Bill) enz. en LPB vragen van deze minister daadkracht !! hoe durft u dit te vragen aan iemand die nog steeds onder de Balkenendenorm zit en de eindjes van 75 miljard zorgeuro `s aan elkaar moet knopen .
    Kort geleden las ik de vraag aan NAVO-secretaris LUNS: hoeveel mensen werker er bij de NAVO. Zijn antwoord was : ongeveer de helft. Mijn vraag is : Hoe is de verhouding tussen het aantal banen en het aantal werkenden in de Zorg ??Proficiat hoor . Elk getal is goed .Iedereen heeft dus gelijk met zijn “”Polder””landmening. Overigens beste Jan C.In elk , zich christelijk noemend , tehuis is uw bovenstaande eerste woord reden om niet meer met u te communiceren. foei, w.a. Wat in dit soort instellingen ook fout gaat of gedaan wordt, het is altijd GOD`s WIL, VERDOMME.

  2. Lees alle reacties
  3. Verdomd nu lees ik dat ex minister Veerman (met grote vakantieboerderij in Frankrijk) in de RvT van het VUmc zit. Diezelfde die precies wist waarom Wilders zo slecht is (de pot verwijt…). Het is misschien een stokpaardje van mij maar Geert was ENIGE fel tegen maar eenmaal douchen in de zorginstelling (ook bij heet weer). Veerman: doortrekken die knaap nu de aap uit de mouw komt. BAH

  4. Demissionair minister Schippers:‘Ik denk dan als simpel mens: jullie zijn allemaal hoogopgeleide mensen die kiezen voor een vak waarbij je ernstig zieke mensen beter moet maken. Kunnen jullie niet over je eigen schaduw heenstappen?’ Het antwoord is ‘Nee’! Het zijn enorme ego’s.

  5. SCHANDALIG. HADDEN AL LANG WEG MOETEN ZIJN. Voor een snabbel aan de Directie laten ze Oerlemans op de OK filmen (schandalig)en nu hangen ze een klokkenluider op — nadat gebleken is dat ze een moeilijk probleem niet aankunnen — maar nog erger nadat ze alles en hun onkunde in de doofpot hadden willen stoppen. RvB en RvT: eruit met die criminelen.
    Schippers heeft ook boter op haar hoofd. Zij wist dit al in maart en het is nu bijna september; half jaar later. Waarschijnlijk gaan we in sept nog grotere kneuzen stemmen want het gaat elk jaar achteruit met het intellect en daadkracht

  6. Wordt het niet eens tijd , dat een Minister bij zulke conficten gelijk naar het ziekenhuis stapt en persoonlijk orde op zaken stelt. Face to Face , werkt nog steeds het beste. Dit conflict duurt te lang ten koste van de Client van de Zorg en de Belastingbetaler ! Politiek laat ook eens je ware gezicht zien , waar je voor staat . Kwaliteit van Zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.