Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Schippers wil ambtenaren plaatsen in ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS wil ambtenaren van haar eigen ministerie tijdelijk detacheren in het management van een ziekenhuis, om ze daar kennis en ervaring te laten opdoen. Andersom wil ze werknemers uit ziekenhuizen een jaar laten meedraaien op haar departement.
Schippers wil ambtenaren plaatsen in ziekenhuis

Schippers zei dat vrijdag bij een bijeenkomst van de Leidse Studentenvereniging Quintus. Ze hoopt op een kruisbestuiving tussen de overheid enerzijds en bedrijfsleven en andere sectoren anderzijds. Een structurele uitwisseling kan daarvoor zorgen, meent de VVD-minister, die op haar eigen ministerie het voortouw wil gaan nemen.

Uitwisseling

Ook in uitwisseling met het bedrijfsleven ziet ze kansen. “Iemand van een grote onderneming kan ons meer bedrijfsmatig in de dagelijkse praktijk leren om bepaalde risico’s te managen in plaats van ze alleen maar te mijden. Op hun beurt kunnen ambtenaren het bedrijfsleven inzicht geven in het omgaan met complexe, maatschappelijke processen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. @ Bart en Robert. Ik houd wel van een beetje optimisme en naieviteit, lieft bij mijn concurrenten. Op het moment dat iemand mijn geld uitgeeft, bijvoorbeeld een politicus, dan word ik snel minder vrolijk. Zeker ook wanneer er een goede verklaring is waarom abtenaren zich gedragen zoals ze dat doen. Of positiever geformuleerd: de ambtenaren van VWS zouden wel eens beter kunnen zijn dan hun minster denkt.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.