Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schnabel voorzitter accreditatiecommissie

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Paul Schnabel is benoemd tot voorzitter van de accreditatiecommissie voor zorgbestuurders. Dat is maandag bekendgemaakt. Schnabel is de opvolger van Thom de Graaf.
Paul Schnabel

De accreditatiecommissie is ingesteld door de NVZD om de professionalisering van het vak van zorgbestuurder te bevorderen. Een andere reden is de roep vanuit de samenleving en de politiek om een instrument te hebben waarmee de kwaliteit van het zorgmanagement kan worden getoetst. De accreditatiecommissie is onafhankelijk. Leidraad in de toetsing is het vermogen van bestuurders om te reflecteren op gedrag en handelen. Geaccrediteerde bestuurders in de zorg worden vermeld in een openbaar register. Een half jaar geleden is de 250ste accreditatie uitgereikt.

Paul Schnabel

Schnabel is per 1 januari 2019 benoemd. Tot 2013 was hij directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). ‘Ik ben vele jaren als onderzoeker en adviseur actief betrokken geweest bij de gezondheidszorg. De accreditatie laat zien hoe belangrijk het is dat bestuurders kritisch naar zichzelf blijven kijken en zich bewust zijn van hun rol in het netwerk van de zorg’, aldus Schnabel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.