Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Scootmobiel zorgt voor opstoppingen in zorg

Mark van Dorresteijn
De toename van scootmobielen en rollators leidt tot files voor liften en in gangen van zorginstellingen. Hierdoor kunnen zorgverleners in geval van nood hun werk niet meer doen. Dat stelt André van der Sterre, directeur van liftenbedrijf KONE, in De Telegraaf.
Scootmobiel zorgt voor opstoppingen in zorg

“Het leidt niet alleen tot gevaarlijke situaties in de tehuizen, ook is het personeel zoveel tijd kwijt om als ’verkeersregelaar’ op te treden, dat het vaak niet meer toekomt aan hun primaire zorgtaken”, stelt Van der Sterre in het dagblad.

Spitstijd

Volgens Van der Sterre wordt KONE tientallen keren per jaar gevraagd door instellingen om een oplossing te bedenken voor de ergernis. “Er kan vaak maar één scootmobiel in een lift en tijdens de spits kan de wachttijd wel eens twintig tot dertig minuten oplopen” Hij stelt dat zorginstellingen maar weinig bouwtechnische aanpassingen doen om het probleem te verhelpen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.