Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scriptieprijzen innovaties in de zorg zijn uitgereikt

Tijdens het congres HRM in de zorg op 19 maart zijn de scriptieprijzen ‘innovaties in de zorg’ uitgereikt. De eerste prijs van 2500 euro ging naar een kosteneffectiviteitsonderzoek naar het optimale aantal vervolgconsulten na borstkankeroperaties, van Jesse van Elteren.

Anne Lankester won de tweede prijs voor haar onderzoek naar de effectiviteit van positive framing (het positief verpakken van de boodschap) bij depressiepreventie. Derde werd Chris Brandhorst die een automatiseringsmodel ontwikkelde om huisartsen te ondersteunen in het vinden van de juiste informatie bij een bepaald ziektebeeld.

Brancheorganisaties

De scriptieprijzen worden sinds vier jaar uitgereikt door Functie Waardering Gezondheidszorg. FWG is eigendom de brancheorganisaties ActiZ, GGZ NL, NVZ vereniging van ziekenhuizen en VGN. Dit jaar roemde de jury de hoge kwaliteit van de in totaal zestig inzendingen. De winnaars van de eerste en derde prijs studeerden af aan de technische Universiteit Twente, de tweede prijswinnares aan de Radboud Universiteit Nijmegen. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Eerste winnaars Innovatie Award

Oogbus van Oogziekenhuis wint Innovatieprijs

Medische innovaties besparen personeel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.