Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Seniorenbond ANBO sluit deal met Woonz.nl

Woonz.nl, een landelijk zoekplatform voor seniorenwoningen, en de grootste belangenbehartiger voor senioren ANBO, trekken samen op. Dat hebben beide partijen dinsdag bekendgemaakt. De partijen willen ouderen beter informeren over de mogelijkheden rondom zelfstandig wonen.
Seniorenbond ANBO sluit deal met Woonz.nl
Foto: Stockxchng

ANBO zal als onderdeel van de samenwerking via haar eigen website het woningaanbod van Woonz.nl doorzoekbaar maken. Daarvoor wordt de zoekfunctionaliteit van Woonz.nl gebruikt, waarmee senioren vanuit specifieke voorkeuren (ligging, gemak en ontspanning, service en diensten, veiligheid) kunnen zoeken naar de seniorenwoning die daarop het best aansluit. Daarnaast denkt ANBO mee aan de doorontwikkeling van Woonz.nl en het verder optimaliseren van de dienstverlening vanuit Woonz.nl.

Liane den Haan

Directeur Liane den Haan: ‘Woonz.nl is een heel innovatief en breed platform dat vraag en aanbod van nieuwe woonvormen voor senioren samenbrengt. Het scheiden van wonen en zorg is  een ontwikkeling die al bezig is, maar we zien dat het aanbod achterblijft bij de vraag. Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen is er behoefte aan een gevarieerder woonaanbod voor senioren. Woonz.nl biedt in die nieuwe diversiteit alles wat mensen nodig hebben om hun woonwens te vervullen.’

Nieuwe woning

‘De 60-plussers van vandaag zijn behoorlijk vitaal en stellen bij het zoeken naar een nieuwe woning niet langer de zorgvraag centraal. In hun ogen weegt fijn wonen veel zwaarder’, licht Woonz-directeur Annemiek Schut toe. ‘Met Woonz.nl bieden we senioren de handvatten om vanuit dat perspectief de best passende seniorenwoning te vinden. De focus ligt op wat er wél kan.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.