Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

SER start online consultatie over betaalbaarheid zorg

Minister Schippers van VWS heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) advies gevraagd over de toekomstbestendigheid van de zorg. De raad houdt een online consultatie waarbij iedereen de eigen visie op het onderwerp kan inbrengen.
SER start online consultatie over betaalbaarheid zorg

Het advies wordt voorbereid door de Commissie Sociale Zekerheid en Gezondheidszorg. Deze commissie, waarin werkgevers, werknemers en onafhankelijke deskundigen zitten, wil graag de visie vernemen van de betrokkenen bij de zorg. Zij organiseert daartoe niet alleen hoorzittingen, maar ook een online consultatie, waardoor iedereen in de gelegenheid wordt gesteld zijn mening te geven.

Vragen

In het bijzonder wil de SER de ideeën vernemen over de betaalbaarheid van de zorg en over de knelpunten op de arbeidsmarkt van de zorg. De commissie wil weten waardoor knelpunten worden veroorzaakt en hoe mensen aankijken tegen de huidige marktordening en financiering van de zorg. De twee andere vragen gaan over ideeën om de kosten minder hard te laten stijgen en het voorkomen van personeelstekorten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter Beeld ©ANP Robin Utrecht)

6 REACTIES

  1. Een directeur die wil weten hoe zijn bedrijf loopt en waar knelpunten zijn , GAAT DE WERKVLOER OP!! Online cijfertjes verzamelen , door een computerwringer halen , dan kijken wat er uitvalt en overblijft,dan een commissie benoemen die initieel alle cijfertjes gaat herorienteren , herschikken,dan implementeren in een fabel-achtig framework, en dan de outcome in een , wat gewenst wordt, breder , enger of ander kader plaatsen , waarna nog het juiste bezuinigingsperspectief voor de ultimate goal omschreven en in de juiste tijdsspanne gebracht moet worden. SER-leden , doe eens zorglaarzen aan en ga zelf naar de werkvloershit. Als jullie ook nog rotheid ruiken , zijn jullie niet helemaal totaal
    becijferd. Implementeer die impressies in jullie hersens,
    en laat deze dan werken!!
    DUIDELIJK ???

  2. Lees alle reacties
  3. Stap 2 is het systeem door ontwikkelen naar outcome financiering ipv output financiering. Als je betaald voor operaties dan krijg je operaties, we moeten betalen voor het beter maken van mensen. Daarnaast moeten mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en niet overal een 2-opinion vragen. De politiek moet bij elke incident vragen om meer regels, die zijn er namelijk al genoeg. Overigens mooi dat de stas er eindelijk iets aan gaat doen met haar experiment. En er moeten betere bestuurders in de zorg komen. De huidige bestuurders stellen de zorg voor hun client niet voorop en sturen het middenmanagement behoorlijk slecht aan.
    Maarja zonder stap 1, zal dit nooit gebeuren.

  4. @ Hans, ik zou zeggen laat je horen bij de online consultatie. Mijn opa leerde me altijd, als het je niet zint heb je 2 opties: of accepteren of er iets aan doen! Ik zal zeker mijn mening ook laten horen! Nederland is op dit moment kostenbewusteloos. Dat is stap 1. De politiek durft nu niks omdat bij elke ‘bezuiniging’ in de zorg wordt gejankt. In 2010 gaven we 60 mrd euro uit en in 2015 dadelijk 75 mrd euro. Dus 15 mrd euro erbij in 5 jaar en dat noemen we bezuinigen! Echt Nederland wordt wakker! Het thema voor de volgende verkiezen moet gewoon de houdbaarheid van de zorg zijn (dus betaalbaarheid, kwalitatief goed en toegankelijk). Overigens mag de eigen risico nu al op 500 euro, scheelt gelijk een slok op de borrel!

  5. maandag de 6e in tilburg bij tranzo een symposium over de toekomst van de chronische zorg en de betaalbaarheid bezocht. unaniem bleek dat de solidariteit via premies minder moet worden en de individuele verantwoordelijkheid middels financieele bijdrage vergroot moet worden. let wel niet afschaffen van de solidariteit maar nuanceren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.