Home 2023

Laatste artikelen

Ziekenhuiszorg
Kuipers660

Slepende besluitvorming kinderhartchirurgie nadert ontknoping

Gesprekken op VWS met de umc’s en de landsadvocaat deze week duiden op een definitief besluit over de concentratie van kinderhartchirurgie.
Ziekenhuiszorg
Kuipers660 Ernstig

Coalitie geeft groen licht voor concentratie kinderhartchirurgie

De coalitiepartijen sluiten de gelederen rond de concentratie van de kinderhartchirurgie. Ze steunen het besluit van minister Ernst Kuipers.
Ziekenhuiszorg
Kuipers660 Ernstig

Kuipers laat NFU weinig ruimte voor eigen keuze kinderhartchirurgie

Minister Ernst Kuipers van VWS laat de NFU met de huidige selectiecriteria weinig ruimte om voor concentratie kinderhartchirurgie op een andere keuze uit te komen dan het Erasmus MC in Rotterdam en het UMC Utrecht.
Ziekenhuiszorg
Minister Ernst Kuipers

Concentratie kinderhartchirurgie als lakmoesproef voor Kuipers

Het besluit over de toekomst van de kinderhartchirurgie is als een lakmoesproef voor de missie van minister Ernst Kuipers van VWS om de complexe medische zorg te concentreren.
Ziekenhuiszorg
Margriet Schneider, bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht:.

‘UMC Utrecht stond 3-0 achter bij concentratie kinderhartchirurgie’

Het UMC Utrecht voerde in 2021 een intensieve lobby, als reactie op het zogeheten DC3-plan. om de kinderhartchirurgie te behouden. Margriet Schneider blikt terug.
Ziekenhuiszorg
Kinderhartchirurgie UMCG

Medisch specialisten corrigeren VWS over kinderhartchirurgie

Cardiologen, thoraxchirurgen en kinderartsen hebben het ministerie van VWS in 2022 gewezen op onjuistheden in de besluitvorming over de concentratie van kinderhartchirurgie.
Ziekenhuiszorg
Margriet Schneider, bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht:.

Margriet Schneider: ‘Concentratie kinderhartchirurgie is geen ordinaire koehandel’

Voor de concentratie van de kinderhartchirurgie is een snel besluit het beste. Niet instellingsbelangen en geld moeten daarbij leidend zijn, maar de kwaliteit en continuïteit van de kinderhartzorg, vindt Margriet Schneider, bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht.
Ziekenhuiszorg

Dit is volgens de NZa de impact van concentratie kinderhartchirurgie

Of concentratie de kinderhartchirurgie beter gaat maken is onzeker. Zeker is dat de kosten omhooggaan en zorgprofessionals nauwelijks bereid zijn in een ander kinderhartcentrum te gaan werken. De NZa-analyse geeft munitie aan tegenstanders van de concentratie.
Ziekenhuiszorg
Ernst Kuipers Door Martijn Beekman 2 Zv

NZa bemoeilijkt snel besluit Kuipers over kinderhartchirurgie

Minister Ernst Kuipers houdt vast aan een besluit tot concentratie van de kinderhartchirurgie begin 2023, ook al adviseert de NZa uitstel. De NZa noemt een ‘geïsoleerd besluit’ over concentratie kinderhartchirurgie risicovol.
Ziekenhuiszorg
Concentratie kinderhartchirurgie

Erasmus MC wedde op twee paarden bij concentratie kinderhartchirurgie

Hartspecialisten uit het Erasmuc MC hebben bij het ministerie van VWS gepleit voor concentratie van de kinderhartchirurgie naar twee centra. Tegelijkertijd stuurden andere Rotterdamse hartspecialisten en toenmalig Erasmus MC-bestuurder Ernst Kuipers juist aan op drie kinderhartcentra voor zeldzame interventies.. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Follow the Money en Zorgvisie op basis van de Wet openbaarmaking bestuur.