Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SHL en VitalHealth breiden samenwerking uit

Mark van Dorresteijn
Stichting Huisartsen Laboratorium (SHL) en VitalHealth Software hebben hun samenwerking uitgebreid ter optimalisatie van diensten die SHL aan zorggroepen levert. Het gebruik van de Integrator van VitalHealth gaat bijdragen aan een efficiënter proces voor de Datamanagement en Rapportage (DMR) en Facturatie activiteiten van SHL aan de zorggroepen die gebruik maken van de dienstverlening van SHL.

Op dit moment levert SHL de DMR- en Facturatiediensten voor ongeveer 200.000 patiënten met Diabetes, COPD en CVRM. Voordeel voor de huisartsen is een besparing van tijd omdat een geautomatiseerde uitspoel van data uit het HIS handmatige inspanningen overbodig maakt.

Tijd besparen

Onderdeel van deze samenwerking is de inzet van de Integrator die ontwikkeld is op basis van het VitalHealth Platform. Hierdoor wordt het proces om data uit het HIS te halen geautomatiseerd op basis van OZIS, waardoor de huisartsen tijd besparen. Naast deze samenwerking hebben SHL en VitalHealth gezamenlijk de intentie uitgesproken voor een strategische samenwerking. Hierdoor groeit SHL mee in de toenemende behoefte van de zorggroepen zoals ketensamenwerking, generiek patiëntzelfmanagement, inclusief een individueel behandelplan en uitgebreide Business Intelligence mogelijkheden.

Samenwerking

“VitalHealth laat in de eerstelijnszorg al jaren zien veel expertise in huis te hebben op vlak van ICT” aldus Wim Rutten, lid van de Raad van Bestuur van SHL. “Wij zien deze toekomstbestendige samenwerking dan ook als passend in de verdere professionalisering van onze diensten aan zorggroepen.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.