Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Siemens en Olympus ontwikkelen slimme maagcapsule

Annelies Vermeulen
Siemens Healthcare en Olympus Medical Systems Corporation gaan samen een magnetisch geleid capsule-endoscopiesysteem voor maagonderzoek ontwikkelen. Het gaat om een innovatieve technologie om maagonderzoek gemakkelijker en comfortabeler te maken.
Siemens en Olympus ontwikkelen slimme maagcapsule

Het werkt als volgt: de patiënt slikt een endoscoop in de vorm van een capsule in en gaat daarna in een magnetisch geleidingssysteem liggen. Vervolgens kan de arts met een joystick de capsule gemakkelijk naar de gewenste plekken bewegen, waarbij de capsule beelden met hoge resolutie maakt die real-time worden weergegeven op een monitor in de onderzoekkamer.

De capsule-endoscoop zal ongeveer 31 mm lang zijn met een diameter van ca. 11 mm. De patiënt wordt in de geleidingsmagneet gelegd, waarbij de maag van de patiënt, met daarin de capsule-endoscoop, in het midden van het systeem wordt geplaatst. Beelden worden real-time

doorgestuurd naar een beeldverwerkingsysteem, waarbij de arts informatie over de positie van de endoscoop krijgt terwijl hij deze met behulp van magnetische geleiding voortbeweegt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

SAP en Siemens sluiten reseller-overeenkomst

ChipSoft en Siemens beste EPD’s volgens ggz

Ziekenhuis Amstelland gebruikt basisregistratie Siemens

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.