Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Siemens ontevreden over medische divisie

Mark van Dorresteijn
Siemens is ontevreden over de prestaties van zijn medische divisie in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Ook de divisie die apparatuur levert aan de gas- en energiesector moet de resultaten verbeteren. Dat stelde topman Joe Kaeser van het Duitse technologieconcern dinsdag.
Siemens ontevreden over medische divisie

Een sterke vervangingsvraag naar ziekenhuisapparatuur in Europa hielp de medische divisie aan meer omzet, maar het ging daarbij niet om de meest lucratieve machines. Bovendien stegen de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling. De winstmarge bij het bedrijfsonderdeel stond daardoor onder druk.

Orders

Siemens zag de orderinstroom afnemen. Het bedrijf kon voor 18 miljard euro aan werk bijschrijven, tegen meer dan 20 miljard euro in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De orderontvangst overtrof daarmee wel de omzet, wat volgens Siemens ook in de rest van het jaar het geval zal zijn.

Tegenwind

Siemens verwacht voor het gehele boekjaar nog altijd fikse tegenwind te ondervinden, onder meer door geopolitieke spanningen. Afgezien van de invloed van wisselkoersen en veranderingen van het productaanbod voorziet het bedrijf een stabiele omzet. Door de verkoop van onderdelen zal de winst naar verwachting toenemen. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.