Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Franciscus Gasthuis gebruikt videoconferencing voor oncologiebespreking

Annelies Vermeulen
Het Sint Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC hebben op 5 januari voor het eerst de oncologiebespreking via videoconferencing laten plaatsvinden.
Sint Franciscus Gasthuis gebruikt videoconferencing voor oncologiebespreking

“Het grote voordeel hiervan is dat artsen niet hoeven te reizen en vaker kunnen deelnemen aan patiëntenbesprekingen”, vertelt oncoloog Zuetenhorst. “Op deze wijze wordt iedere nieuwe oncologische patiënt in een multidisciplinaire groep van artsen en verpleegkundigen besproken wat de behandeling ten goede komt.”

Videoverbinding

Sinds jaren is het landelijk verplicht om patiënten bij wie kanker is geconstateerd, eenmalig te bespreken met artsen uit een academisch ziekenhuis. Wekelijks reisden een oncoloog en radiotherapeut van het Erasmus MC naar het Sint Franciscus Gasthuis om nieuwe oncologische patiënten te bespreken. Doordat het Sint Franciscus Gasthuis nu ook een videokamer heeft, is dit niet meer nodig. Via de videoverbinding kunnen ook belangrijke gegevens, zoals CT- en MRI-scans, worden uitgewisseld.

Opleiding

Deze moderne vorm van overleggen kan de komende tijd uitgebreider worden toegepast. De verwachting is dat dit jaar bijvoorbeeld ook ten behoeve van de opleiding gebruik wordt gemaakt van videoconferencing. Dit past bij de topklinische status van het Sint Franciscus Gasthuis, waarbij veel aandacht is voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

TASS en PinkRoccade werken aan videotoepassingen

Videoconferencing in de zorg booming

HD-videoconferencing in de operatiekamer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.