Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

SIRE lanceert actie ‘Handen af van onze hulpverleners’

Mark van Dorresteijn
De Stichting Ideële Reclame SIRE heeft de campagne Handen af van onze hulpverleners gelanceerd. Met de campagne wil SIRE het publiek erop wijzen dat hulpverleners met respect behandeld moeten worden.
SIRE lanceert actie ‘Handen af van onze hulpverleners’

Uit een onderzoek dat bureau Trendbox in opdracht van SIRE heeft gehouden onder 501 mensen, blijkt dat 85 procent van de Nederlanders geweld tegen hulpverleners ‘meer dan zat is’. Meer dan 40 procent verwacht dat het geweld alleen maar zal toenemen. 17 procent van de ondervraagden vindt dat het geweld behoort tot het beroepsrisico.

Conventie van Nederland

Voor de actie heeft SIRE de website De Conventie van Nederland gelanceerd, een speciale versie van de Conventie van Genève waarin is geregeld dat hulpverleners in tijden van oorlog een beschermde status hebben. “Als we in oorlogstijd respect hebben voor hulpverleners… waarom dan niet in vredestijd?”, vraagt SIRE zich af.

Hogere boetes

Het Openbaar Ministerie verhoogt rond de jaarwisseling de boetes voor agressie tegen hulpverleners. Normaal wordt een sanctie voor dit soort misdrijven al verdubbeld. Tijdens Oud en Nieuw komt daar nog eens 50 procent bij. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik zou niet graag willen dat hulpverleners die proberen een dierbare van mij te redden, worden aangevallen. Wie weet overlijdt mijn dierbare daardoor. En ieder mens heeft wel dierbaren. Zelfs de grootste schoft. Ik ben blij met de hulpverleners, omdat die hun werk doen zonder aanzien des persoons. En als ik het niet eens ben met hun werkwijze, dan kan ik altijd nog een beroep doen op de rechterlijke macht!!! Daar zijn al deze mensen immers voor opgeleid? Petje af voor en handen af van de hulpverleners.

  3. Natuurlijk moeten hulpverleners zoals ambulance- en brandweerpersoneel gesteund worden in het uitvoeren van hun werk, ook al kunnen die ook behoorlijk bazige eikels – en soms eikelinnen(?) – zijn. (Eigen ervaring.) Maar om de politie simpelweg als hulpverleners te beschouwen gaat mij veel te ver. Politieagenten – van hoog tot laag in rang – kunnen behoorlijke identiteitscrises in zich dragen en in hun machtspositie (geweldsmonopolie) op burgers die niet helemaal in hun plaatje passen botvieren

  4. Zorgverleners platsen in en oorlogssituatie, wat wil de staat daar nu weer mee ?
    Uhmmmm in een oorlogsituatie is van alles geoorloofd en is alles mogelijk, niemand zal ervan opkijken als in een oorlog mensen vermoord worden.
    Is dat het grensverleggende werk van deze staat ?
    “Hooligans” kun je afschieten want het is een oorlogssituatie ?
    Ik denk dat de overheid zieker is dan die hooligans.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.