Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Site DeBesteDokter.nl voor medische specialisten online

Een groep medisch specialisten lanceert volgende week de site ‘DeBesteDokter.nl’. Op deze site kunnen dokters zich tegen betaling presenteren aan nieuwe patiënten, werkgevers en collega’s. Oud-voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten, Pieter Vierhout, zit in de adviescommissie van dit initiatief, dat door Tom Kloos is opgezet.

Op DeBesteDokter.nl kunnen specialisten tegen betaling van 550 euro per jaar een profiel aanmaken. Bezoekers van de site kunnen aan dit profiel zien waar de artsen goed in zijn en over wat voor soort ervaring de medici beschikken. “Ik krijg altijd de vraag wie voor een specifiek ziektebeeld de beste specialist is”, zegt Pieter Vierhout. “Mensen willen dat terecht steeds vaker weten.” Ook voor ziekenhuizen en medische staven is het voordelig om te zien en te weten wat hun artsen allemaal kunnen. “En voor specialisten die zich aanmelden zélf is het ook goed om op deze manier na te denken en aan te geven waar hun sterke punten liggen”, zegt Vierhout. Volgens de oud-voorzitter van de Orde verandert het zorgstelsel zodanig dat mensen in de nabije toekomst hun eigen artsen uitzoeken via internet. De BesteDokter.nl speelt in op deze ontwikkeling. Specialisten krijgen straks dankzij hun profiel op de site meer patiënten.

Geen vergelijkingssite

Volgens Pieter Vierhout is de site geen traditionele vergelijkingssite met enige vorm van ‘ranking’. “Het is niet zo dat wij een rangorde geven aan een lijst van artsen. Wie de beste is, wie de slechtste is. Wij zullen wel alle aangeleverde informatie kritisch tegen het licht houden.” Volgens Vierhout zullen specialisten die uit een medische staf zijn gezet of door de Inspectie onderzocht worden, van de site af worden gehaald. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Websites ziekenhuizen zijn weinig transparant

Pieter Vierhout treedt af als voorzitter van de Orde

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.