Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Slotervaart mag verder met alternatieve methoden’

Redactie Zorgvisie
De alternatieve behandelingsmethoden van het Slotervaartziekenhuis vormen geen bedreiging voor de volksgezondheid, antwoordt minister Ab Klink van VWS op Kamervragen van de SP. De minister baseert zijn standpunt op het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De IGZ heeft vastgesteld dat het Slotervaartziekenhuis zich houdt aan wetenschappelijk aanvaardbare grenzen. Het Slotervaart experimenteert bijvoorbeeld met aromaverneveling, acupunctuur, hypnose, massage en ontspanningsoefeningen. Dit om pijn of angst te verminderen. De Vereniging tegen de Kwakzalverij had bezwaar gemaakt tegen deze zogenoemde ‘integrale geneeskunde’. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

NVZ daagt Slotervaartziekenhuis

Slotervaartziekenhuis kaapt verpleegkundigen

Klink overweegt verplichten goedkoopste medicijn

Kamer roept Klink op matje over separeren

1 REACTIE

  1. Heerlijk te lezen dat er eindelijk wat meer begrip over aanvullende therapieen in het ziekenhuiswereldje gekomen is. Overigens is het bij diverse ziekenhuizen al heel gewoon.Het is weer een stapje in de goede richting van medezeggenschap en keuzevrijheid van de patient. Hopelijk zal het navolging vinden in andere ziekenhuizen. Geef hier maar grote bekendheid aan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.